Hava Durumu

Instagram'dan yeni duyuru! O sekme kaldırılıyor...

Instagram, uygulamadaki gezinti çubuğunda 'Mağaza' sekmesinin kaldırılacağını açıkladı. 'Mağaza' sekmesinin Instagram altyapısında bir türlü istenen etkiyi yaratmadığı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 12.01.2023 14:36
Haber Güncellenme Tarihi: 12.01.2023 14:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Instagram'dan yeni duyuru! O sekme kaldırılıyor...

Instagram 'Mağaza' sekmesini kaldıracağını duyurdu. Uygulamanın alt çubuğundaki Mağaza kısayolu, 2020'de Etkinlikler'in yerine getirilmişti. Ancak son dönemde pek çok kullanıcı, platformu TikTok'a benzemeye çalışmakla ve orijinal misyonundan sapmakla suçluyor. Instagram bu eleştirilerin ardından Mağaza kısayolunun kaldırıldığı şekli Eylül 2022'de test etmeye başlamıştı. Instagram şimdiyse gezinti çubuğunun Anasayfa, Keşfet, Oluştur, Reels ve Profil sekmelerinden oluşacağını bildirdi.

Independent Türkçe'de yer alan habere göre; şubatta yapılacak değişikliğin ardından alışveriş yapmak isteyen kişilerin Reels, reklamlar ve hikayeler kısımlarını kullanması gerekecek. Instagram CEO'su Adam Mosseri, değişiklikle uygulamayı daha basit hale getirmeyi ve kullanıcıların içeriklere odaklanmasını sağlamayı amaçladıklarını belirtti. 39 yaşındaki yönetici şöyle konuştu:

İnsanları sevdikleri şeyler üzerinde bir araya getirmeye çalışıyoruz ve hatırlatmak gerekirse bunu yapmak için üç şeye odaklanıyoruz: İnsanları kendilerini ifade etmeye teşvik etmek, sevdikleri şeyleri keşfetmelerini sağlamak ve buldukları üzerinden aralarındaki bağı oluşturmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.