Hava Durumu

Korkutan araştırma! Yeni pandemi buzullardan mı gelecek?

Bilim adamlarının 'felaketin tarifi' olarak tanımladığı buzulların erimesine yönelik yapılan bir analiz korkutucu bir bilgiyi ortaya koydu. Analiz verilerine göre, bir sonraki pandemi, yarasa ya da kuşlardan değil eriyen buzlardan ortaya çıkabilir.

Haber Giriş Tarihi: 19.10.2022 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 19.10.2022 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Korkutan araştırma! Yeni pandemi buzullardan mı gelecek?

Bir Arktika gölünde yapılan analiz, buzullardaki bakteri ve virüslerin, erime sonucu vahşi yaşama bulaşabileceğini ortaya koydu.

TRT Haber'in The Guardian'dan aktardığı habere göre;

Arktika'daki Hazen Gölü'nün toprağının genetik analizleri, eriyen buzulların yakınlarında viral yayılım riskinin daha fazla olabileceğini gösterdi.

Bulgular, artan küresel sıcaklıkların buzulların erimesine neden olarak hapsolan virüs ve bakterilerin vahşi yaşama ulaşma ihtimalini artırdığını ortaya koyuyor.

BİLİM İNSANLARI DONMUŞ VİRÜSÜ CANLANDIRDI

Araştırma, Proceedings of the Royal Society B'de yayımlandı.

2014 yılında Fransa'nın Aix-Marsilya'daki Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi'nden bilim insanları, Sibirya'daki donmuş topraklardan alınan bir virüsü canlandırmayı başarmıştı. Çalışmada yer alan Jean-Michel Claverie, BBC'ye yaptığı açıklamada, bu tür buz tabakalarını ortaya çıkarmanın "felaketin tarifi" olacağını belirtmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.