Hava Durumu

NASA bu sorunun cevabını bulana 1 milyon dolar ödül verecek

ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) Kanada Uzay Ajansı ile birlikte, uzayda uzun yıllar boyunca astronotların gıda sorununa çözüm bulabilene 1 milyon dolarlık ödül vereceğini açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2022 13:40
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2022 13:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
NASA bu sorunun cevabını bulana 1 milyon dolar ödül verecek

weBursa.com/Haber merkezi

NASA'nın olası bir Mars görevi için yapılan gıda planlamasının, tüm ihtiyaçları karşılamada yetersiz kalacağı düşünülüyordu

NASA da bu soruna yanıt bulmak için Kanada Uzay Ajansı ile bir yarışma düzenlemeye karar verdi. 1 Milyon Dolar ödüle sahip bu yarışmayı kazanmak için yapmanız gereken ise, uzun süreli görevlerde astronotlar için besleyici, lezzetli ve doyurucu gıda üretme teknolojisi üretebilmek.

Deep Space Food Challenge olarak adlandırılan etkinliğe katılanlardan lezzetli, sürdürülebilir ve minimum kaynak gerektiren, aynı zamanda da mümkün olduğunca az atık üretecek gıda üretim teknolojileri ve sistemleri hakkında yenilikçi fikirlerin sunulması bekleniyor.

Geçen Ekim ayında, yarışmanın 1. Aşamasında 18 takım, konseptleri için toplam 450 bin dolar ödül almıştı. Önerilen teknolojiler arasında ekmek gibi yemeye hazır gıdaların üretimi, gıda ürünlerine dönüştürülebilecek tozlar gibi fikirlerden oluşuyordu. Yarışmanın duyurulan 2. aşamasında NASA, hem yeni kişileri hem de mevcut takımları mücadeleye çağırdı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ise henüz belirtilmedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.