Hava Durumu

TikTok kaldırılabilir! Google ve Apple'a süre verildi

Amerika’daki Federal İletişim Kurulu’dan FCC, giderek popülerleşen Tiktok'un kaldırılması için uygulama mağazaları olan Google ve Apple'a süre verdi. Aslında uygulamanın Çin'e istihbarat sağlama işlevi gördüğünü söyleyen FCC yetkilisinin talebine şirketlerin ne karşılık vereceği ise bilinmiyor.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2022 17:57
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2022 17:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
TikTok kaldırılabilir! Google ve Apple'a süre verildi

ABD'nin eski başkanı Donald Trump döneminde başlayan ticaret savaşları, Beyaz Saray'ın el değiştirmesine rağmen etkisini sürdürüyor. Pandora'nın kutusu açıldıktan sonra hızla büyüyen savaşta Çin giderek terazide ağırlığını artırırken ABD de Çinli firmalara yönelik ambargo uygulamalarını artırıyor.

Amerika’daki Federal İletişim Kurulu’dan (FCC) Google ve Apple' gönderilen yazı da bu durumu doğrular nitelikte.

FCC şirketlerin uygulama mağazalarından TikTok uygulamasını kaldırmasını istedi. Gerekçe olarak da bu uygulamanın Çin hükümeti için gözlem aracı olması gösteriliyor.

SÜRE TANIDI

FCC yetkilisi Brendan Carr, bu şirketlere iki sayfalık bir açık mektupla açık çağrıda bulundu.

Carr, App Store ve Google Play’den TikTok’u kaldırma işlemini şirketlerden istedi. FCC, bu mektuba dönüş için 8 Temmuz'a kadar süre tanıdı.

"VİDEO PAYLAŞIM UYGULAMASI DEĞİL"

TikTok’u kaldırma talebinde bulunduğu mektupta bazı gerekçeler de bulunuyor. FCC’ye göre TikTok, gerçek anlamda bir video paylaşım uygulaması değil.

shiftdelete.net'te yer alan habere göre mektupta platformun Çin hükümeti için “gelişmiş bir gözetim aracı” olduğu savunuluyor.

Öte yandan uzun soluklu mektupta kaldırma isteği şu ifadelerle iletildi:

"TikTok’un, kapsamlı veri toplamasının Pekin’in bu hassas verilere görünüşte kontrolsüz erişimiyle birleşmesi nedeniyle kabul edilemez bir ulusal güvenlik riski oluşturduğu açıktır.

Bu nedenle, uygulama mağazası politikalarınızın düz metnini TikTok’a uygulamanızı ve bu şartlara uymadığınız için uygulama mağazalarınızdan kaldırmanızı rica ediyorum."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.