Hava Durumu

Türkiye'den Twitter yönetimine 'deprem' uyarısı! Elon Musk açıklama yaptı

Twitter'a Türkiye'de erişim kısıtlamasının ardından peş peşe açıklamalar geliyor. Cüneyt Özdemir'in yasalar gereğince BTK'nın Twitter'ı kestiğini duyurmasının ardından Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay da bazı teknik sorunların olduğunu duyurmuştu. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan da Twitter'ın üst yönetimiyle toplantı yaparak toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı uyarı yaptı. Twitter'ın sahibi Elon Musk da bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 00:18
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 00:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye'den Twitter yönetimine 'deprem' uyarısı! Elon Musk açıklama yaptı

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Twitter daha yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştı. Ancak Twitter'a akşam üstü saatlerinde erişim sıkıntısı yaşanmaya başladı. Türkiye genelinde Twitter ve TikTok'a erişim kısıtlaması yaşanmasının ardından ise gazeteci Cüneyt Özdemir, YouTube yayınında İletişim Başkanlığı'nda yetkililerle görüşme yaptığını, Twitter ve TikTok'a BTK tarafından müdahale edildiğini duyurdu. Hükümetten ilk yorum Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'dan geldi. Oktay basın toplantısında gelen bir soruya "Benim öğrendiğim bazı teknik sorunlar var biz burada afet yönetmeye çalışıyoruz" yanıtını verdi.

TWITTER YÖNETİMİNE UYARI

Sabah'ın haberine göre tüm bu gelişmelerin ardından ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi. Videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, Twitter üzerinden yürütülen dezenformasyonların yanı sıra gerçek dışı ihbarlar, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesap ve yalan paylaşımlara karşı atılabilecek adımlar ele alındı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan ile Twitter yetkilileri arasında videokonferans yöntemiyle yapılan toplantıda, toplumu panik ve kaosa sevk edebilecek dezenformasyonlara karşı Twitter’ın sorumluluklarına işaret edildi.

Toplantıda ayrıca Türkiye tarafından Twitter yönetimine, sosyal medyadaki dezenformasyonların önlenmesi için aktif işbirliği başta olmak üzere İnternet Ortamında İşlenen Suçlarla Mücadele Edilmesi Hakkında Kanun kapsamındaki yükümlülükleri hatırlatıldı.

ELON MUSK PAYLAŞTI

Twitter'ın sahibi Elon Musk ise bir kullanıcının Türkiye'deki erişim kısıtlamasıyla ilgili sorusuna "Daha fazlasını anlamak için çalışıyoruz" yanıtını verdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.