Hava Durumu

Twitter'a yeni özellik geliyor!

Sosyal medya platformu Twitter, "Notes" (Notlar) adı verilen yeni özelliği test ettiğini duyurdu. Bu özellikle birlikte kullanıcılar 2 bin 500 kelime uzunluğundaki metinleri paylaşabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.06.2022 17:11
Haber Güncellenme Tarihi: 23.06.2022 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Twitter'a yeni özellik geliyor!

280 karakterle sınırlı olan sosyal paylaşım sitesi Twitter, 'Notes' adındaki yeni özelliğini test ettiğini duyurdu. Test edilen birlikte kullanıcılar 2 bin 500 kelime uzunluğundaki metinleri paylaşabilecek.

BBC Türkçe'nin haberine göre; Twitter, kullanıcılarının daha uzun duyurularda görsel kullandıklarını ve de başka sitelerdeki haber bültenlerini tercih ettiklerini gördükleri için böylesi bir hamle yaptığını açıkladı.

Söz konusu denemeler iki ay boyunca Kanada, Gana, İngiltere ve ABD'de yürütülecek. Yeni özellik, kullanıcıları Twitter ekosisteminde tutmayı amaçlıyor.

Özelliğin kullanılarak yapıldığı duyuruda şirket, "Yazarlar, Twitter'ın ilk günlerinden beri, çalışmalarını paylaşmak, fark edilmek, okunmak, sohbet oluşturmak - aslında yazıları dışında her şey için - Twitter'a güvendiler. Şimdi 'Notlar' ile güdülen amaç ise bu eksik parçayı tamamlamak" ifadelerine yer verdi.

Twitter, geçtiğimiz yıl Hollandalı bir haber bülteni girişimi olan Revue'yi de satın almıştı.

Kullanıcılar notlarını yayımladıktan sonra da düzenleyebilecek. Bu durumda ise metnin başına "düzenlendi" ibaresi eklenmiş olacak.

Yeni özellikte uzun metnin içerisine görsel ve video da eklenebilecek.

"AMAÇ, KULLANICIYI KALMAYA TEŞVİK ETMEK"

Sosyal medya uzmanı Dr. Laura Toogood, denemenin Twitter için önemli bir adım olduğunu söyledi. Dr. Toogood, özelliğin insanları, uzun içerikleri diğer web sitelerinden okumak yerine, platformun içinde kalmaya teşvik edeceğini ifade etti.

BBC'ye yaptığı değerlendirmede Toogood, "Bununla birlikte, Twitter' artık bazı popüler blog platformlarıyla rekabet edebilecek; yeni ve farklı bir kullanıcı türünü çekebilecek bir konuma gelebilecek" dedi.

Twitter, 2017 yılında da 140 karakterle sınırlı olan gönderilerdeki uzunluk sınırını 280 karaktere çıkarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.