Hava Durumu

Twitter kemerleri sıkıyor: Merkez binasındaki eşyalar açık artırmada

ABD merkezli sosyal medya devi Twitter’da, Elon Musk’ın 44 milyar dolarlık satın almasının ardından başlayan çalkantılı dönem devam ediyor. Şirketin el değiştirmesinden sonra masrafları kısmaya çalışan yönetim, son olarak Twitter’ın merkez binasında bulunan eşyaları açık artırmayla satmaya başladı.

Haber Giriş Tarihi: 18.01.2023 14:57
Haber Güncellenme Tarihi: 18.01.2023 14:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Twitter kemerleri sıkıyor: Merkez binasındaki eşyalar açık artırmada

Elon Musk, ekim ayında Twitter'ı devraldığından beri, agresif bir şekilde maliyetleri düşürme politikasıyla şirket çalışanlarının yarısını işten çıkarırken gelirleri artırmanın yeni yollarını arıyor. Twitter, genel merkezindeki eşyaları açık artırmaya çıkarıyor.

‘BÜTÜN MÜZAYEDELERİ GERİDE BIRAKTI’

ABD’nin California eyaletinde bulunan Twitter'ın ana binasındaki sanat eserleri, yüksek kaliteli mobilyalar ve kahve makineleri, çevrimiçi bir müzayedede satışa sunuldu. Şimdiye kadar 20 binden fazla kişi eşyalar için teklif verdiğini belirten Heritage Global'in CEO'su Ross Dove, yüksek bir talep olduğunu söyleyerek “Önceki yüksek profilli müzayedeleri bile şok edici bir şekilde geride bıraktığını ekledi.

‘1,5 MİLYON DOLAR KAZANDIRACAK’

Dove, "Varlıklar gerçekten iyi çünkü en iyinin en iyisini satın aldılar, ancak Twitter'ın büyüsü olmasaydı bu kalabalığa sahip olacağımıza inanmıyorum" dedi. Dove, Salı günü başlayan ihalenin bugün kapanmasının ardından müzayededen Twitter'a yaklaşık 1,5 milyon dolar kazandıracağını beklediğini söyledi.

631 parça ürün arasında 22 bin dolardan fazla teklif alan kuş logolu mavi ekran, 16 bin dolar teklif alan bir kuş heykeli, 8 bin dolar civarında teklif alan @ sembolü şeklinde saksı, biri 11 bin dolarlık teklif alan beş kahve makinesiyle beraber, şirketin mobilyaları da bulunuyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.