Hava Durumu

WhatsApp'a bomba güncelleme geldi! Artık kiminle ne konuşuyorsanız hemen silmeniz gerekmiyor

Sohbetleri arşivlerken bile içi rahat etmeyenlere, gizli kalması için mükemmel bir güncelleme geldi. WhatsApp, Sohbet Kilidi isimli yeni bir özellik aldı. Bu katman sayesinde uygulama içerisinde sohbetleri gizlemek mümkün olacak.

Haber Giriş Tarihi: 16.05.2023 09:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.05.2023 09:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
WhatsApp'a bomba güncelleme geldi! Artık kiminle ne konuşuyorsanız hemen silmeniz gerekmiyor

Uçtan uca şifreleme desteğiyle bilinen WhatsApp, cihaza fiziksel erişimi olan birinin mesajları okumasını engelleyemiyordu. Yeni özellik ise uygulama açıkken bile sohbetleri korumayı amaçlıyor.

WhatsApp bir süredir dikkat çeken güvenlik önlemleri alıyor. Meta tarafından duyurulan yeni güncelleme ise Chat Lock özelliğini içeriyor. Buna göre kullanıcılar, belirli sohbetleri şifre veya biyometrik kimlik doğrulaması ile kilitleyebilecek.

WhatsApp, sohbetler için yeni bir gizlilik özelliği alıyor. Chat Lock “Sohbet Kilidi” adlı yeni katman, uygulama içerisinde sohbetleri gizleyecek. Bu mesajlara erişmek isteyen kullanıcılar biyometrik kimlik doğrulaması yapmak zorunda kalacak. WhatsApp Sohbet Kilidi nasıl kullanılır?

WhatsApp tarafından paylaşılan bilgilere göre Sohbette Tut özelliği, mesaj gönderenlere yeni bir 'süper güç' sunacak. Sohbetteki mesajlar her bir kullanıcı tarafından istendiği takdirde kaydedilebilecek. Fakat mesaj size ait olduğu sürece mesajın sohbette tutulup tutulamayacağını seçebileceksiniz.

Birisi gönderdiğiniz mesajı sohbette tutmak istediğinde buna dair bildirim alacak, dilerseniz bu imkânı karşınızdaki kişiye tanımayabileceksiniz. Bu sayede süreli mesajlar karşınızdaki taraf tarafından yalnızca siz isterseniz sohbette tutulacak, eğer istemezseniz süresi geçtiğinde sohbetten silinecek.

WhatsApp'ta kaydettiğiniz mesajlara "Tutulan Mesajlar" klasöründen sohbete göre organize edilmiş bir şekilde ulaşabileceksiniz. Bir mesajı kaydetmek için yapmanız gereken tek şey ise mesajın üzerine basılı tuttuktan sonra üst bölümde yer alan 'Kaydet' simgesine basmak.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.