Hava Durumu

Whatsapp çöktü!

Türkiye saati ile 10.00 sularında WhatsApp çöktü. Bazı kullanıcılar mesajların iletilemediğini ve "tek tıkta" kaldığını söylerken, bazı kullanıcılar ise mesajların iletildiğini fakat cevap verilemediğini açıkladı. Uygulamanın çökmesiyle birçok kullanıcı diğer bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'ı kullanmaya başladı. Sorunla ilgili Meta'dan yapılan açıklamada, "Mesaj göndermede yaşanan sorunların farkındayız. Sorunu hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz" ifadeleri yer aldı.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 10:41
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 12:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Whatsapp çöktü!

Meta’ya ait olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp çöktü. Uygulamanın çökmesiyle birçok kullanıcı diğer bir mesajlaşma uygulaması olan Telegram'a geçti.

Sosyal medya kullanıcıları WhatsApp’ın çöktüğünü Twitter üzerinden paylaşırken, şirketten bir açıklama gelmedi. Bazı kullanıcılar mesajların iletilmediğini söylerken, bazıları ise mesajların geldiğini fakat iletilmede sıkıntı yaşandığını yazdı.

WhatsApp’ın masaüstü bilgisayarlarda da kullanılan WhatsApp Web özelliğine de erişilemediği belirtildi.

AÇIKLAMA GELDİ

Yaşanan sorun ile ilgili olarak ilk açıklama ise Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan'dan geldi. Sayan, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Whatsapp servislerinde global kaynaklı kesinti yaşanmakta olup ülkemizdeki kullanıcılar da kısmen etkilenmektedir" dedi.

META'DAN AÇIKLAMA GELDİ

WhatsApp'ın dünyanın farklı ülkelerinde çökmesinden sonra bir açıklama Meta'dan geldi. Meta'nın sözcüsü, "Şu an kullanıcıların mesaj göndermede yaşadığı sorunların farkındayız. Şu an WhatsApp'ı herkes için olabildiği kadar hızlıca çözmek ve sistemi geri getirmek üzere çalışıyoruz" dedi.

SORUN DÜZELDİ

Yapılan çalışmaların ardından sorun, saat 11.40'tan itibaren kademeli olarak düzelmeye başladı.

KULLANICILAR İSYAN ETTİ

Öte yandan WhatsApp çöktü mü diye emin olmak İçin Twitter’a gelen sosyal medya kullanıcıları peş peşe paylaşımlarda bulundu.

İşte Twitter üzerinden yapılan kullanıcı yorumları:

Whatsapp çöktü mü gençler

Yaaa offff arkadaşım çöktü dedi inanmadım, daha önce yalanına şahit olduğum için ama sahiden çökmüş… çoban hikayesine döndü

Günaydın canlaar neler yapalım bugün #whatsapp da çöktü burada takılalım

Tam tüm motivasyonumla çalışmaya başladım hay Allah WhatsApp çöktü görüyor musunuz

Sonunda Whatsap daa çöktü biraz gruplardan uzak kalalım da kendimize gelelim

WHATSAPP HAKKINDA

WhatsApp akıllı telefonlar için geliştirilen, platformlar arası çalışma özelliğine sahip bir anlık mesajlaşma uygulamasıdır.

WhatsApp 24 Ocak 2009 yılında Jan Koum tarafından Kaliforniya'da kurulmuştur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.