Hava Durumu

WhatsApp kendini aştı! Yeni özelliği beğeniyi hak ediyor, artık bir tuşla yapılabilecek

WhatsApp çığır açıyor. Kameraya tek bir dokunuş ile video moduna geçme özelliği için çalışmalara başlayan WhatsApp, video kayıt moduna yeni bir sistem getiriyor. İşte WhatsApp'ın yeni çalışmaları...

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2023 09:37
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2023 09:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
WhatsApp kendini aştı! Yeni özelliği beğeniyi hak ediyor, artık bir tuşla yapılabilecek

Dünyada en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması WhatsApp, yeni bir güncelleme ile gündemde yerini aldı. Meta'nın sahip olduğu anlık mesajlaşma uygulaması bazı beta testleri ile yeni bir kamera deneyimi sunacak. Kamera modunda eller serbest özelliğini hizmete geçirmek için çalışmalarına devam eden WhatsApp, tek bir tuşla video kaydetme imkanı sağlayacak. İşte WhatsApp'ın yeni çalışmaları…

TEK BİR TUŞLA VİDEO KAYIT

Instagram'da kullanılan eller serbest özelliğinin WhatsApp'ta da yer alacağını aktarıldı. Bu sayede video çekme özelliği ile yeni bir deneyim sağlayan kullanıcılar WhatsApp'ı takip eden tek bir site olarak görülen WABetaInfo, “Android için WhatsApp 2.23.2.73 güncellemesini (ve Google Play Store'dan en son 2.23.1.76 sürümünü) yükledikten sonra nihayet yeni kamera modunu kullanabiliyoruz" açıklamalarında bulundu.

Rapor kapsamında kamerada video kaydetmek için dokunup basılı tutmaya gerek kalmadan tek bir dokunuşla video kaydetme özelliği hizmete sunulacak. Yeni özellik sayesinde WhatsApp üzerinden video çekmek de daha kolay bir hale geliyor. Bu özelliğin yanı sıra kayıt sırasında ön kameradan arka kameraya geçiş için de kolaylık sağlanacak.

TEST ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Beta test kullanıcılarının yeni kamera modunu kullandığı aktarılırken bu sürümün sisteme yüklenmesi ile birlikte herkes tarafından kullanabileceği aktarıldı. Yeni güncelleme sayesinde önceki 2.23.2 beta sürümlerindeki hataların da düzeltileceği ve performansın iyileşeceği belirtildi.

WhatsApp'ın iOS kullanıcıları için de mesajlara tepki verme özelliğine getireceği aktarıldı.Bu özellik üzerinde çalışmaların devam ettiği ifade edilirken WABetaInfo, Platformun duyuru grubu içindeki mesajlara tepki vermesini sağlayacak güncellemenin de mevcut olduğunu aktardı. Kullanıcılara uyarmak için bir uygulama içi banner üzerinde çalışıldığı vurgulandı.

Yeni özellik kullanmak isteyen kullanıcıların ise güncelleme işlemi için App Store ya da TestFlight uygulaması üzerinden güncelleme yapması gerekiyor. Yayınlanan raporda ise topluluk duyuru grubundaki mesajlara tepki verme özelliğinin geliştirilme aşamasında olduğu ve iOS uygulamasının da ilerleyen süreçte güncelleme kapsamında yer alacağı belirtildi.
Bunun yanı sıra geçtiğimiz hafta mesajlaşma platformunun iOS grup yöneticilerinin hızlı ve kolay bir işlem yapabilmesi için yeni güncellemeleri de devreye soktuğu belirtildi. Grup katılımcıları için daha hızlı işlem yapılabilirken kısayollarında kullanıma açıldı vurgulandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.