Hava Durumu

WhatsApp'tan şok özellik! 'Arkadaşlar geçmiş olsun'

WhatsApp, geçtiğimiz aylarda duyurusunu yaptığı ekran görüntüsü odaklı gizlilik özelliğini kullanıma aldı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 11:27
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
WhatsApp'tan şok özellik! 'Arkadaşlar geçmiş olsun'

WhatsApp, 9 Ağustos tarihinde “Daha Fazla Gizlilik, Daha Fazla Koruma ve Daha Fazla Kontrol Sağlayan Yeni Özellikler” isimli bir makale yayınlamış ve tüm detaylarına aşağıda verdiğimiz yenilikleri karşımıza çıkarmıştı. Burada en çok ekran görüntüsü odaklı bir yenilik dikkat çekmiş ve burada tam olarak şunlar aktarılmıştı:

“Bir Kez Görüntülenen Mesajlar için Ekran Görüntüsü Alınmasını Engelleme: Bir Kez Görüntüle özelliği, kalıcı bir dijital kayda ihtiyaç duymayan fotoğrafları veya medyayı paylaşmak için son derecede popüler bir yöntem. Şimdi, daha fazla koruma sunmak için Bir Kez Görüntülenen mesajlarda ekran görüntüsü alınmasını engelleme özelliğini etkinleştiriyoruz. Bu özelliği şu anda test ediyoruz ve yakında kullanıcılara sunacağımız için çok heyecanlıyız.”

İşte bu uzun süredir test edilen özellik, bugün itibarıyla herkes için çıkmaya başladı. Bu sayede bir kez görüntüle özelliği üzerinden gönderilen medyaların ekran görüntüsü normal olarak alınamayacak, aynı zamanda video formatındaki ekran görüntü kaydına da izin verilmeyecek. Bu altyapı faydalı bir ekstra güvenlik katmanı getiriyor ancak elbette yüzde 100 koruma sağlamıyor. Çünkü isteyenler halen başka bir cihaz kullanarak (Telefon, tablet, kamera gibi) ekrandaki görüntünün fotoğrafını çekebilir veya video kaydını alabilir. WhatsApp’ın bunu engellemesi özel bir ekran teknolojisi çıkmadığı sürece imkânsız durumda.

Ekran görüntüsü alınmaya çalışıldığı zaman gösterilen uyarı

“Gizlilik, WhatsApp’ın DNA’sının bir parçasıdır. Bu nedenle, kişisel sohbetlerinizi korumak için yeni yollar geliştirmeyi asla bırakmayacağız. Mesajlaşmanın ve aramanın her zaman yüz yüze sohbetler kadar özel ve güvenli olması gerektiğine inanıyoruz. Sanki iki kişi konuşuyor ve etrafta kimse yokmuş gibi olmalı.

WhatsApp, kullanıcıların kişisel aramalarını ve mesajlarını varsayılan uçtan uca şifreleme ile korur, böylece hedeflenen alıcı dışında hiç kimse bunları duyamaz ve göremez. Ancak bu, gizliliğinizi korumanın önemli parçalarından sadece biridir. 

Mesajlarınızı güvence altına almak amacıyla yıllar içinde, kendi kendini imha eden süreli mesajlar, sohbet geçmişinizi kaydetmek istediğinizde uçtan uca şifreli yedeklemeler, daha fazla güvenlik için 2 adımlı doğrulama, istenmeyen sohbetleri engelleme ve bildirme özelliği gibi birden fazla yol sunan yeni gizlilik koruma katmanları ekledik.

Bugün, daha da fazla koruma katmanı sağlayan ve mesajlarınız üzerinde size daha fazla kontrol imkânı veren yeni gizlilik özelliklerini sunmaktan heyecan duyuyoruz. Bunların hepsi, WhatsApp’ta konuşmalarınızı güvende tutmak için yaptığımız çalışmaların bir parçası.

-Gruplardan Sessizce Ayrılın: Grup sohbetlerimizi seviyoruz ama bazıları sonsuza kadar sürmüyor. Herkesin fark etmesine gerek kalmadan bir gruptan gizlice çıkmayı mümkün kılıyoruz. Artık ayrılırken tüm grup yerine sadece yöneticiler bilgilendirilecek. Bu özellik, bu ay tüm kullanıcılara sunulmaya başlayacak.

-Çevrimiçi Olduğunuzda Sizi Kimlerin Görebileceğini Seçin: Arkadaşlarımızın veya ailemizin çevrimiçi olduğunu görmek, birbirimize bağlı hissetmemize yardımcı olur, ancak hepimizin WhatsApp’ımızı özel olarak kontrol etmek istediğimiz zamanlar olmuştur. Çevrimiçi görünürlüğünüzü gizli tutmak istediğiniz anlar için, çevrimiçi olduğunuzda sizi kimlerin görebileceğini ve göremeyeceğini seçme özelliğini sunuyoruz. Bu özellik, bu ay tüm kullanıcılara sunulmaya başlayacak. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.