Hava Durumu

YouTube'da yeni dönem başlıyor! Artık uyarı gelecek...

YouTube kaba olmayı kesmenizi istiyor. YouTube yorumları negatif, olumsuz düşüncelerin ve huysuzluğun barınağı haline gelirken, platform yorumunuzun çok kaba olduğunu size bildirecek yeni bir yöntemi yayına alıyor.

Haber Giriş Tarihi: 23.12.2022 13:47
Haber Güncellenme Tarihi: 23.12.2022 13:47
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
YouTube'da yeni dönem başlıyor! Artık uyarı gelecek...

Youtube geçtiğimiz gün yayınladığı duyuru ile, eğer bir videoya yaptığınız yorum topluluk kurallarına uymayacak derecede kötü olursa uyarı alacağınızı açıkladı. Eğer bir kullanıcı bu konuda bildirim alıp, kötü yorumlara devam ederse, YouTube bu kullanıcıları 24 saat yorum yapmaktan men ederek susturacak.

Bu yeni özellik geçtiğimiz gün yayına alındı ve şirket blog gönderisinde özelliğin test edildiğini ve başarılı olduğunu söyledi. YouTube, yanlış şekilde ceza aldığını düşünen kullanıcılara da itiraz etme şansı tanınacağını belirtiyor. Bildirim sistemi şimdilik sadece İngilizce yorumlar için kullanılabiliyor.

TeamYouTube, blog gönderisinde şunları söylüyor: "Hedefimiz hem içerik üreticilerimizi, onları yorumlarıyla kötü etkilemek isteyen kullanıcılardan korumak, hem de yorumları kural ihlali sebebiyle kaldırılan kullanıcılara şeffaflık sunup, Topluluk Kurallarımızı anlamalarını sağlamak."

Bu yeni özellik, YouTube'un geçtiğimiz gün yaptığı ve platformda özellikle yorumlarda artık bolca görülen spam ve tacizin önünü almaya yönelik daha büyük bir açıklamanın parçası. Kullanıcılara "terbiye sınırlarının" bildirilmesinin yanı sıra, YouTube yapay zeka araçlarının, bu yılın ilk altı ayında 1.1 milyar kötü yorumu temizlediği iddia ediliyor. Platform ayrıca yapay zekayı Youtube canlı yayın sohbetlerinde botları tespit edip, kaldırmak için de kullanıyor.

Şirket gönderisinde şunları da söylüyor: "Otomatik tespit sistemlerimizi ve makine öğrenme modellerimizi, spam yorumları tespit edip, kaldırabilmeleri için geliştiriyoruz. Spam yapanlar taktiklerini değiştirdikçe, makine öğrenme modellerimiz de yeni tür spam girişimlerini keşfetmede daha iyi hale geliyorlar."

YouTube geçmişte de farklı yöntemlerle yorumları yönetmeyi denemişti; kullanıcılardan 'iyi davranmalarını' istemiş, yorumları yazıldıkları sayfada gizleyip, kullanıcının kendi profil sayfasında göstermeyi denemişti. Ancak bu yeni özellik, şirket için sitenin söylemlerini yönetme açısından daha agresif bir girişim gibi görünüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.