Hava Durumu

2 yaşındaki bebeğe şırınga ile işkence! Detaylar kan dondurdu!

İstanbul'da annesi tarafından şırınga ile eziyet gördüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebekle ilgili kan donduran yeni detaylar ortaya çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 22.09.2022 17:16
Haber Güncellenme Tarihi: 22.09.2022 17:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
2 yaşındaki bebeğe şırınga ile işkence! Detaylar kan dondurdu!

İstanbul Avcılar'da farklı zamanlarda 2 yaşındaki bebeğine iğne ile çamaşır suyu enjekte ettiği, şırınga batırdığı ve darp ettiği iddiasıyla yargılanan anne Ezgi Karaçalı'nın yargılandığı davada karar açıklanmıştı. Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu sanık Ezgi Karaçalı’ya ‘öz çocuğu tasarlayarak ve eziyet çektirerek öldürmeye teşebbüs' suçundan 20 yıl hapisle cezalandırılmasına karar verilmişti.

Mahkeme, eylemin kamu vicdanını yaralayan travmatik özelliği ve sonuçlarını dikkate alarak verilen cezada herhangi bir indirim uygulamazken, kararda ayrıca, sanık Ezgi Karaçalı’nın 20 yıl velayet hakkını kullanmaktan yasaklanmasına da hükmedilmişti. Bunun üzerine sanık avukatları kararı temyiz etti, ancak istinaf mahkemesi esastan ret etti. İstinaf mahkemesinin reddinden sonra sanık avukatı, sanık Karaçalı’ya verilen ceza davasının bozulmasına, ‘adil yargılanma’nın olmadığını savunarak dilekçe verdi.

Dilekçe verilmesine ve yeniden yargılanma isteğine karşı çıkan çocuğun babaannesi Feriha Canverdi, “Mahkeme sonuçlandığında hiçbir indirim uygulanmaksızın Ezgi Karaçalı, 20 yıl ceza aldı. Ondan sonra temyize başvurdular esastan ret aldı. Şimdi ise avukatı dilekçe yazmış bu davanın bozulmasına, haksız yere ceza aldığına, yargılamanın adil olmadığına, tahliyesini istiyoruz, 1. Ağır cezada da yargılanmasını istiyoruz, tahliyesini istemişler, dilekçe yazmışlar. Tabi sinirlerimiz alt üst oldu. Yeniden her şeyi yaşar oluyoruz. Benin üzüldüğüm konu, bir caninin peşine bu kadar düşürülüp, hakları gözetiliyor ya, ben de Eylül’ün hakları ne olacak diye soruyorum. Çünkü Eylül’ün sağ kolu işlevsiz, çalışmıyor, sağlakken solak haline geldi. Vücudunun içinde hala sıvılar duruyor” dedi.

CANLI YAYINDA İŞKENCEYİ ANLATTI

1,5 yıl önce annesi tarafından şırınga ile eziyet gördüğü iddia edilen çocuğun babaannesi Feriha Canverdi, Kanal D ekranlarında hafta içi her gün yayınlanan sunuculuğunu Hakan Ural ile Nur Tuğba Namlı’nın yaptığı “Neler Oluyor Hayatta” programına görüntülü bağlanarak da çocuğa yapılan şiddeti ve çocuğun annesinin itiraflarını anlattı.

JİLET KESİKLERİ

Babaanne Feriha Canverdi canlı yayında şöyle konuştu:

Şırınga iğnesini ağzının içine, burnuna, göbek deliğine, gözüne ve kulağına batırarak kanama elde edilmiş. Bu da kızı hasta göstermek için. Arkasından morluklar başladı vücudunda, jiletlerle kesikler başladı. Bunları da deri patlaması diye izah etti bize. Kasılmalar yaşıyordu çocuk. Yani onları anlatamam ben size yani öyle işkence öyle bir şey yok dünyada yeryüzünde yok gibime geliyor. Tekrar tekrar durmadan değiştirerek.

En son hastanelerde verilen damar yolunda yüzey temizleyici, çamaşır suyu ve sıvı el deterjanı enjekte ediyor. Biz hastane hastane dolaşıyoruz. Torunumuzun nesi var neden çaresi bulunamıyor. En sonunda Cerrahpaşa’da bir doktor var. Doktor 'çocuk darp ediliyor' dedi. Bu aldılar gözaltına bir gün sonrası serbest kaldı ve torunlarımın üçü beraber çocuk esirgemeye götürüldü.

Kızımı yolladım şu an torunumu bu hale getirip bakan büyüten benim kızımdır. 9 aydan beri artık o bakıyor. Benim kızım gittikten sonra torunumda değişiklikler başladı. Gülme başladı, gülmesine bütün hastane çok şaşırdı. Hareketleri düzeldi. Yaşanan olayların hiçbirisi gerçekleşmedi bir daha. Anne evdeydi, çocuğu eve çıkardığımda dedim ki çocuk benim yanımda kalacak. Alışverişe diye evden çıktı. Gitti ve bir daha gelmedi. Her yerde bunu arıyoruz sonra ben hastaneyi aradım böyle bir kişi geldi mi hani korkuyoruz araba mı çarptı bir şey mi oldu diye. Bana dedi ki polis eşliğinde karakola götürüldü darp diye darp ifadesi kullanıldı. Biz de kızımız darp edildi sandık ama o, kimseyi aramayın nerede olduğumu söylemeyin demiş. Hani akli dengesi bozuk ya hanımefendinin. Ertesi sabah biz adliyeye çağırılıyoruz. Adliyeye gittiğimizde iki kolluk arasında geliyordu.

CEZAEVİNE GİDİP SORDUM

Oğluma dönüp diyor ki, “Kızımıza bunları ben yaptım”. Oğlum şaşırıyor “Ne demek istiyorsun” diye soruyor. “Kızımıza bunları ben yaptım, kızımız hasta değil” diyerek içeri girdi. İnanamadım cezaevine gittim sordum. Bana “Evet yaptım” dedi. Şimdi ise inkar ediyor annesi, kızını kurtarmak için ve bunu herkes duydu, torunum da duydu.

Yanına gittim ve dedim ki, “Kızım sen itiraf ettin şu an neden kabul etmiyorsun” Anne avukatlara dedim ki, “İkisini reddedeyim diğer ikisini itiraf etmeyeyim” demiş. Avukatlar ise “Hepsini itiraf et, emin ol ki hiçbirini ispatlayamayacaklar” dedi.

SAĞ KOL İŞLEV GÖRMÜYOR

Benim torunumun sağ kolu işlev görmüyor. “Benim oğlum eziyet etmiş de psikolojisi bozulmuş, o yüzden yaptım” dedi. Torunum, annesi için “Çıkmasın ben görmek istemiyorum” dedi. Torunum her şeyin farkında.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.