Hava Durumu

Balıklıgöl'deki balıkların durumu merak ediliyordu... Oraya saklanıyorlarmış

Şanlıurfa'da sel felaketi nedeniyle çamur rengine dönüşen Balıklıgöl suyu, çamurdan arındırılarak eski haline döndürülmeye çalışılıyor. Sel esnasında kaybolduğu söylenen balıklar da ortaya çıkmaya başladı. Balıkların stres ortamı oluştuğu için göl içindeki çeşitli mağaracıklara geçtiği, bu yüzden ortadan kayboldukları belirtildi. Söz konusu durum Maraş depremlerinde de yaşanmıştı.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 18:18
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 18:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Balıklıgöl'deki balıkların durumu merak ediliyordu... Oraya saklanıyorlarmış

Şanlıurfa'da dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış nedeniyle hastane, ev, işyeri, cadde, sokak ve köprüler sel sularına teslim oldu. Sele teslim olan yerlerden biri de Dünyanın ilk ve tek doğal akvaryumu olan Balıklıgöl'dü.

Selin vurduğu Balıklıgöl'de su çamur rengine dönüştü. Yaşanan olumsuzluklar sonrası Balıklıgöl'ü eski beraklığına kavuşması için çalışmalar yapılarak balıklara oksijen verilmeye başlandı.

BALIKLARIN OKSİJEN İHTİYACI KARŞILANIYOR

Dünyanın ilk ve tek doğal akvaryumunu merak eden vatandaşlar ise Balıklıgöl'e gelerek balıkların durumunu gözlemledi. Yaşanan sel felaketinden dolayı çamur rengine dönüşen Balıklıgöl'de balıkların daha sağlıklı olabilmesi için temizlik ve oksijen ihtiyaçları karşılanıyor.

VATANDAŞLAR YAKINDAN TAKİP EDİYOR

Vatandaşlar ise Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl'e gelerek sağanak yağışın ardından balıkların durumunu gözlemleyerek yetkililer tarafından yapılan temizlik ve oksijen ihtiyaçlarının karşılanmasından memnun olduklarını ifade etti.

SAKLANIYORLAR

Balıkların sağlığı, Balıklıgöl'ün durumuyla ilgili çalışmalar yaptıklarını belirten Harran Üniversitesi Bozova Meslek Yüksekokulu (MYO) Su Ürünleri Programı Başkanı Öğretim Görevlisi Ömer Sait Kılıç, "Maalesef dünkü sel felaketiyle birlikte Topdağı'ndan, mağaralar bölgesinden, üstüne üstlük de diğer kanalın taşmasıyla birlikte Balıklıgöl'ü 1-1,5 metre yüksekliğinde su kapladı. Gelen çamur yükü Balıklıgöl'ü kirletti. Balıklarda stres ortamı oluştuğu için şu anda balıklar göl içindeki çeşitli mağaracıklara geçmiş durumdalar. Bizim stok havuz dediğimiz havuzlarda şu anda balıklar bulunuyor ama onların yüzeye çıkması zaman alır." dedi.

Balıklıgöl'deki balıklar, Maraş merkezli depremlerin ardından da aynı davranışı sergilemişti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.