Hava Durumu

Beklenen Marmara depremiyle ilgili çok çarpıcı sözler: 2.5 milyon insan...

Türkiye'de birçok ilin depreme dirençli olmaması sebebiyle sık sık hazırlık yapılması yönünde çağrıda bulunan Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür'den 'Marmara depremi' uyarısı geldi. Bir televizyon programında beklenen büyük depreme ilişkin çarpıcı açıklamalarda bulunan Yer bilimci Görür, "Minimum 7,2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz. Yaklaşık 2.5 milyon insanın beklenen depremde doğrudan doğruya hayatını kaybetme riski çok yüksek." dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2022 15:22
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2022 15:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Beklenen Marmara depremiyle ilgili çok çarpıcı sözler: 2.5 milyon insan...

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür, beklenen Marmara depremine ilişkin açıklamalarda bulundu. İstanbul'da, 2.5 milyon kişinin büyük risk altında bulunduğunu, şehirdeki 60 bin yapıya acil olarak müdahale edilmesi gerektiğini söyleyen Görür, "60 bin bina her an insanlarımız hayatını kaybedecek risk altında dururken neden yeni bina yapıyoruz? Mevcut binaların güvenli hale getirilmesini sağlayalım" ifadelerini kullandı.

"HAYATINI KAYBETME RİSKİ ÇOK YÜKSEK"

CNN Türk'e konuk olan ve "Minimum 7,2 büyüklüğünde deprem bekliyoruz" diyen Görür, son yapılan araştırmalara göre İstanbul'da 1 milyon 100 bin yapının 60 bininin olası depremde çok ağır hasar alacağı yönünde olduğuna dikkat çekti.

Görür, "Yaklaşık 2.5 milyon insanın beklenen depremde doğrudan doğruya hayatını kaybetme riski çok yüksek. Bu işin şakası yok" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.