Hava Durumu

Büyük acı! Depremde can kaybımız katlanıyor!

 Kahramanmaraş ve 10 ilimizde yıkıma neden olan depremlerde, hayatını kaybedenlerin sayısı 14 bin 351'e yükseldi. Yaralıların sayısı 63 bin 794 olurken, depremde yıkılan bina sayısı ise 6 bin 444 olarak açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 09.02.2023 13:30
Haber Güncellenme Tarihi: 09.02.2023 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Büyük acı! Depremde can kaybımız katlanıyor!

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde bilanço ağırlaşıyor. Deprem 10 ilde büyük hasara yol açarken, arama kurtarma çalışmaları aralıksız devam ediyor.

VEFAT SAYISI 14 BİNİ AŞTI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, TBMM'de yaptığı açıklamada depremde hayatını kaybedenlerin sayısının 14 bin 351'e yükseldiğini açıkladı. Oktay, "Yaşadığımız bu büyük afette göçük veya yıkım sonucu an itibarıyla 63 bin 794 kişi yaralanmıştır. Türkiye geneli yol ağımızda ana arterlerin hepsi ulaşıma açıktır. Dün itibarıyla tüm afet bölgesine kontrollü şekilde elektrik verilebilmektedir. Yaklaşık 110 bin kilometre bir alanı etkileyen ve çok büyük bir yıkıcı etkisi olan bu depremler sonucunda 10 ilimizde çok geniş bir alanda can kaybına ve yaralanmalara neden olmuş, çok sayıda bina hasar görmüştür. Ülke genelinden deprem bölgesine 1245 ambulans, 245 UMKE timi ve 5 uçak ambulans ile toplam 6572 sağlık personeli sahada hizmet vermektedir. Ayrıca 920 vinç, 421'i ekskavatör olmak üzere sahada 10 bin 363 iş makinesi görev yapmaktadır." dedi.

"HEDEFİMİZ 1 YIL İÇİNDE YIKILAN BİNALARIN YERİNE KONUT YAPMAK"

Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan ise, "Tarihimizin en büyük Deprem felaketinde ilçeleriyle beraber büyük yıkıma uğradı. Dün depremin merkezi Kahramanmaraş, Hatay ve Adana olmak üzere bazı ilçelerle beraber ziyaret gerçekleştirdim. Deprem anından itibaren devlet olarak tüm kurumlarımızla sahadayız. Yıkılan bina sayısı 6 bin 444 olarak belirlenmiştir. Gaziantep'te ise 944 bina yıkılmış; bunun yanında bin 415 vatandaşımız vefat etmiş, 10 bin 395 vatandaşımızı ise yaralanmıştır. Yapılacak olan hasar tespitiyle birlikte şuanda geçiş süreci için vatandaşlarımıza 10'ar bin lira nakdi yardım yapacağız ve bu nakdi yardımla bu geçiş sürecini en azından sıkıntıları biraz olsun hafifletmiş olalım istiyoruz. Hedefimiz 1 yıl içinde yıkılan binaların yerine konutlarımızı zemin artı 2-3-4 olmak üzere yapmak." dedi.

"OHAL BUGÜN YÜRÜRLÜĞE GİRECEK"

Erdoğan şöyle devam etti: "Süreci ne yazık ki siyasi istismara yönlendirenler var. Bu istismara benim halkım izin vermeyecektir. Bugün OHAL ile ilgili TBMM'de kanunun 3 ay süreyle ilanını yapacağız. Cumhurbaşkanı olarak ben şu anda adımı attım ve Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugün Meclis'te yapılacak oylama ile OHAL yürürlüğe girmiş olacak.

"SÜRECİ İSTİSMAR EDENLERE OHAL İLE MÜDAHALE EDİLECEK"

"Devlet; OHAL yürürlüğe girdiğinde tefecilere, süreci istismar edenlere, yağmalama yapanlara müdahale edecektir!

AVM'lere yağmalama çalışmaları oluyor, yağmalama durumlarına karşı devlet, OHAL ile müdahale edecektir."

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.