Hava Durumu

Gözlerimiz bunu da gördü! Otele giden Türk'ten 'Milliyet farkı' ücreti alındı

Antalya'daki ünlü bir otel, yabancı bir internet sitesi üzerinden rezervasyon yaptıran müşterinin Türk olduğunu görünce 120 euro (4 bin 178 lira) "milliyet farkı ücreti" aldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada otelden resmi savunma istendiği ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirildiği ifade edilirken, inceleme sonrası gerekli cezai işlem uygulanacağı belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 28.04.2024 12:55
Haber Güncellenme Tarihi: 28.04.2024 13:46
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Gözlerimiz bunu da gördü! Otele giden Türk'ten 'Milliyet farkı' ücreti alındı

Antalya’da Limak Lara Hotel’de skandal bir olay yaşandı: Sözcü'nün aktardığına göre, Türkiye’den rezervasyon yapılınca otellerin daha fazla fiyat verdiğini tespit eden bir Türk vatandaşı, yabancı bir internet sitesinden rezervasyon yaptı.

Daha uygun fiyata rezervasyon yapan Türk, otele gittiğinde karşılaştığı hareket sonrasında şok oldu.

Limak Lara Hotel yetkilileri, rezervasyon yapanın bir Türk olduğunu anlayınca kendisinden  120 Euro (4 bin 178 lira) fazla ücret aldılar.

Fatura kesen otel yönetimi, yaptıkları hareketi “Milliyet farkı karşılığı tahsil edildi” açıklaması ile faturaya işledi.

BAKANLIK OTELDEN SAVUNMA İSTEDİ

Yaşanan olay Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı da harekete geçirdi. Bakanlıktan yapılan açıklamada "Antalya'da bir otelde yaşanan ve sosyal medyaya da yansıyan otel rezervasyonuna yönelik olarak Bakanlığımızca otelden resmi savunması istenmiş ve yapılacak denetim için kontrolör görevlendirilmiştir.

"GEREKLİ CEZAİ İŞLEM UYGULANACAK"

Otelde yapılacak denetim ve incelemenin ardından yasal mevzuat gereği gerekli cezai işlem uygulanacaktır. Saygıyla duyurulur" ifadeleri yer aldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.