Hava Durumu

Hatay'da göz gözü görmüyor: Şehir enkaz tozu altında

Maraş depreminden en büyük yarayı alan Hatay'dan can yakıcı görüntüler gelmeye devam ediyor. 60 bin bina için yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı tespiti yapılan şehirde, enkaz kaldırma çalışmaları sebebi ile oluşan toz bulutları tüm şehri kaplamış durumda. Toz yoğunluğu, tarihi Antakya Kalesi'nden görüntülenirken ortaya korkunç manzaralar çıktı.

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2023 12:42
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2023 12:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Hatay'da göz gözü görmüyor: Şehir enkaz tozu altında

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremler sebebi ile en çok yara alan il olan Hatay'da göz gözü görmüyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı teknik ekiplerince yapılan incelemelerde açıklanan son belirlemelere göre; 213 bin bağımsız bölümden oluşan 60 binanın yıkık, acil yıkılacak ya da ağır hasarlı olduğu kayıtlara geçti.

Türkiye bütününde hem kamu kurum ve kuruluşları hem de özel firmalara ait kepçe, iş makineleri ve moloz taşıyıcı kamyonları ile enkaz molozları kaldırılmaya devam ediliyor.

Antakya'da tarihi Antakya Kalesi'nin arkasındaki alana, Samandağ'da ise Deniz Stadyumu kenarında belirlenen alanlara moloz dökülüyor.

Binlerce iş makinesi ve kamyon ile enkaz kaldırma çalışmalarının gün boyu sürdürüldüğü Hatay'ın üzeri ise toz bulutuyla kaplandı.

Kentin kuş bakışı görüldüğü tarihi Antakya Kalesi'nden enkazdan kalkan tozun yoğunluğu dikkat çekti.

Tozlardan korunmak için hem iş makinelerini kullanan ekipler hem de bölgede güvenliği sağlamakla görevli asker ve polisler maske takıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.