Hava Durumu

İki belediyenin zabıtaları birbirine girdi! Olayın tek bir sebebi var...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ile Üsküdar Belediyesi çalışanları arasında iftar çadırı yüzünden kavga çıktı. Ramazan etkinliği platformunun kurulacağı yer nedeniyle gerginlik yaşayan iki belediyenin ekiplerinin birbirlerine girdiği görüntüler tartışma yarattı.

Haber Giriş Tarihi: 21.03.2023 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 21.03.2023 16:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İki belediyenin zabıtaları birbirine girdi! Olayın tek bir sebebi var...

İBB zabıtaları, Üsküdar'daki Mimar Sinan Meydanı'na konser, söyleşi, tiyatro ve atölye çalışmaları başta olmak üzere yemek ve el emeği stantlarından oluşan, ramazan etkinliklerinde kullanılacak konteynerleri tırlarla getirdi. Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri ise etkinlik için platform kurulması planlanan yerin hastane ve kütüphanenin yakınında olduğunu belirterek, izin vermedi.

Bunun üzerine İBB ve Üsküdar Belediyesi zabıta ekipleri arasında kavga çıktı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Siz niye böylesiniz niye? Hastane ve kütüphanenin önünde, 29 gün boyunca 10:00-02:00 arasında 'konser' gibi etkinlikler yapılır mı? Gelin buraya değil, daha işlek, geniş ve uygun olan ana meydana, sahile kurun dedik, İBB ise zabıtalarımıza saldırmayı seçti. Yine yalanlar söyleyecekler, inanmayın, gerçeği budur. İstanbul Büyükşehir Belediyesini, alışkanlık haline getirdiği bu zorbalıktan dolayı kınıyorum." ifadelerini kullandı.

İBB yetkilileri ise kendi yetki alanlarında olan yerde ramazan etkinlikleri düzenlemek için platform kurmak istediklerini ancak Üsküdar Belediyesi’nin buna izin vermediği öne sürdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.