Hava Durumu

İstanbul'da terör alarmı! 3 ülkenin başkonsoloslukları kapandı...

Batı'daki İslamofobik eylemler dünyada ve Türkiye'de tepki çekerken ABD Türkiye'de yaşayan vatandaşlarına Beyoğlu, Galata için terör saldırısı uyarısında bulundu. Kur'an-ı Kerim yakma skandalı sonrası Hollanda ve İngiltere’nin ardından Beyoğlu’nda bulunan Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu da 'güvenlik' gerekçesiyle geçici olarak kapatıldı.

Haber Giriş Tarihi: 01.02.2023 12:15
Haber Güncellenme Tarihi: 01.02.2023 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İstanbul'da terör alarmı! 3 ülkenin başkonsoloslukları kapandı...

İsveç'te 21 Ocak’ta aşırı sağcı Rasmus Paludan’ın Kur'an-ı Kerim yakmasına engel olmayan Stockholm'e tepkiler sürüyor. İsveç’ten sonra 27 Ocak’ta da Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da aynı skandala sahne oldu, Danimarka’nın Ankara büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı’na çağrılmıştı.

Almanya’nın İstanbul Başkonsolosluğu’nun Instagram hesabından yapılan paylaşımda güvenlik nedeniyle bugün (1 Şubat 2023) kapalı kalacağı belirtildi. Bugün için planlanan vize ve pasaport randevuları iptal edildi.

HOLLANDA VE İNGİLTERE BAŞKONSOLOSLUĞU KAPATILDI

İstanbul Beyoğlu’nda bulunan Hollanda Başkonsolosluğu da olası protesto gösterileri ve batılı hedeflere yönelik artan tehdit nedeniyle geçici süreyle ziyarete kapatıldı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın internet sitesinde de İsveç, Danimarka ve Hollanda’daki Kuran yakma olayları hatırlatılıp ‘Batı karşıtı duyguların uyanabileceği ve protestoların olabileceğini’ belirtildi.

Açıklamada ‘İstanbul başta olmak üzere Batılı hedeflere, diplomatik temsilciliklere ve ibadethanelere saldırı tehdidinin arttığı'na dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi:

“Bu tehdit göz önünde bulundurularak İstanbul’daki Hollanda Başkonsolosluğu 30 Ocak 2023 tarihinden itibaren geçici olarak halka kapatılacaktır. Başkonsolosluğun (konsolosluk) hizmetleri şu anda fiziki olarak sağlanmamaktadır.”

İngiltere Dışişleri Bakanlığı da seyahat uyarısını tekrar güncelledi.

İngiliz vatandaşlarının 2022 yılında Türkiye’ye 3 milyon 330 binden fazla ziyaret gerçekleştirdiği ve çoğu ziyaretin sorunsuz geçtiğinin belirtildiği açıklamada, vatandaşlarından artan terör riski nedeniyle dikkatli olmaları ve festival dönemleri de dahil olmak üzere yabancı uyrukluların rağbet ettiği kalabalık yerlerde tetikte olunması gerektiği belirtildi. İngiltere Başkonsolosluğu geçici olarak ziyarete kapatıldı.

ABD VATANDAŞLARINI UYARMIŞTI

ABD Büyükelçiliği tarafından dün yapılan açıklamada, Türkiye’de özellikle İstanbul’da Beyoğlu, Galata olmak üzere batılı turistlerin sıkça ziyaret ettiği yerlerde olası terör saldırısına karşı vatandaşlarını uyarmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.