Hava Durumu

Kış erken geldi! 4 bölgemiz beyaz gelinliğini giydi...

Kış kapıyı erken çaldı. Trabzon, Rize, Erzurum ve Ardahan'ın yüksek kesimleri beyaza büründü. Ardahan'ı Artvin'e bağlayan Sahara geçidinde akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımı olumsuz yönde etkiledi. Büyük araçlar zincir takmak zorunda kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2022 10:56
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2022 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kış erken geldi! 4 bölgemiz beyaz gelinliğini giydi...

Yurt genelinde sıcaklıklar mevsim normallerinin altına düşerken, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerine kar yağdı.

KAR KALINLIĞI 15 SANTİME ULAŞTI

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yaylalar, beyaza büründü. İlçenin Kavron ve Samistal yaylalarında kar kalınlığı yer yer 15 santimetreye ulaştı.

YAYLACILAR DÖNÜŞ HAZIRLIĞINA BAŞLADI

Minibüsü ile Samistal Yaylası'ndan Kavrun Yaylası'na gitmeye çalışan bir sürücü de yolda kaldı. Yaylacılar kar yağışı ile birlikte köylerine dönüş için hazırlık başlattı.

TRABZON'UN YÜKSEK KESİMLERİNE DE YAĞDI

Kar yağışı özellikle Trabzon’un Kadırga, Sis Dağı, Mağalambos, Kırklar Dağı, Kama ve Şekersu Yaylaları’nda etkili oldu.

Yaylacılık yapan vatandaşlar, artık yaylalardan dönüşe geçmenin zamanı geldiğini belirtirken, dönüş hazırlıklarına başladı. Yaylalarda kar kalınlığının 10 cm'ye ulaştığı bildirildi.

ARDAHAN BEYAZA BÜRÜNDÜ

Ardahan'da aralıklarla etkili olan sağanak, gece yüksek kesimlerde kara dönüştü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ve tipi nedeniyle ulaşımda aksamalar da yaşandı.

ULAŞIMDA AKSAMALAR YAŞANDI

Ardahan ile Artvin'in Şavşat ilçesi arasındaki deniz seviyesinden 2 bin 540 metre yüksekliğindeki Sahara Geçidi, kar yağışı ve tipi nedeniyle sürücülere zor anlar yaşattı. Görüş uzaklığının önemli ölçüde düşmesi ve yolların buzlanması nedeniyle sürücüler ilerlemekte güçlük çekti.

BÜYÜK ARAÇLAR ZİNCİR TAKTILAR

Kar yağışı sonrası trafik ekipleri muhtemel kazalara karşı önlemler aldı. Ekipler, Ardahan-Artvin karayolunun giriş noktalarında büyük araçların zincir takmaları yönünde uyarıda bulunuyor.

ERZURUM HORASAN'DA YAĞMUR YERİNİ KARA BIRAKTI

Erzurum'un Horasan ilçe merkezinde yağmur etkili olurken yüksek kesimlerde bulunan köylerde yağmur yerini kar yağışına bıraktı. Ekim ayında yağan kar ilçe merkezine bağlı kırsal mahallelerin dağlarını beyaza bürüdü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.