Hava Durumu

Korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Bolu'da 4.8 büyüklüğünde bir deprem gerçekleşti. Yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, Bursa ve İstanbul dahil çevre illerde de hissedildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.03.2023 14:04
Haber Güncellenme Tarihi: 16.03.2023 14:25
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Korkutan deprem! Bursa da sallandı!

Türkiye, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli 11 ilde hissedilen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin etkisindeyken bir deprem haberi de Bolu'dan geldi.

BOLU 4.8 İLE SALLANDI

Bolu'da saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 8 kilometre derinliğinde meydana gelen sarsıntı, Bursa, Düzce, İstanbul ve Ankara'da da hissedildi.

4.8 büyüklüğünde depremin ardından en büyüğü 3.3 olan çok sayıda artçı deprem meydana geldi.

AFAD: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

Deprem sonrası açıklama yapan AFAD Başkanı Yunus Sezer, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır" dedi.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Bolu Valiliği'nden de bir açıklama geldi. AFAD'ın açıklamasına benzer bir şekilde olumsuz bir durum olmadığı ifade edildi. Açıklamada,  "Deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şuana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır." denildi.

DEPREM UZMANI ERSOY'DAN İLK YORUM! 'BU BÖLGEDE...'

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Bolu'da gerçekleşen depremle ilgili sıcağı sıcağına şu ifadeleri kullandı: 'Gelecekte bu bölgede yeni depremler beklenebilir. 4.8 şiddetindeki deprem Düzce'nin doğu ucunda olduğu için bunu izlememiz gerekiyor. Bolu tarafına da bir gerilim taşınmıştı. İzlenmesi gereken bir deprem olarak değerlendiriyoruz.'

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.