Hava Durumu

Meteoroloji tarih verdi! Bursa'ya kış geri geliyor! Bir de 'sarı' uyarı var...

Meteoroloji verilerine göre, ülke genelinde yarında itibaren soğuk ve yağışlı havanın etkili olacak. Hava sıcaklıkları 8-15 derece azalacak. Bursa'da çarşamba günü karla karışık yağmur ve kar görülecek.

Haber Giriş Tarihi: 27.03.2023 13:56
Haber Güncellenme Tarihi: 27.03.2023 17:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Meteoroloji tarih verdi! Bursa'ya kış geri geliyor! Bir de 'sarı' uyarı var...

Türkiye, salı günü kuzeybatı kesimlerden başlayarak Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

KARLA KARIŞIK YAĞMUR VE KAR BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan tahmine göre; hava sıcaklıkları 8-15 derece azalarak mevsim normallerinin altına inecek, soğuk havayla yağışlar, kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şekline dönüşecek.

İÇ KESİMLERE ZİRAİ DON UYARISI

Çarşamba, perşembe ve cuma günleri ise ülkenin iç kesimlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere zirai don bekleniyor. Rüzgar; salı günü kuzey, iç ve batı kesimlerde, çarşamba günü doğu bölgelerde kuvvetli ve fırtına şeklinde esecek.

BURSA'DA DURUM

Bursa'da yarın hava sıcaklığı 10 derece birden düşerek 14'e inecek. Gökgürültü sağanak yağışın beklendiği Bursa'da çarşamba günü ise sıcaklık 8'e kadar düşecek ve karla karışık yağmur etkili olacak. 

Bursa'nın yüksek kesimlerinde ise kar bekleniyor. 

BURSA'YA SARI KODLU UYARI

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bursa'da kuvvetli rüzgar ve fırtına beklendiğini belirterek 'sarı' kodlu uyarı yaptı. Yapılan uyarıda, "Güney ve güneybatı zamanla batı ve kuzeybatı yönlerden kuvvetli rüzgar ve fırtına (40-60, hamlesi 70 km/saat,) yükseklerinde kuvvetli fırtına (50-70, hamlesi 80-90 km/saat) beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması, soba ve doğal gaz kaynaklı zehirlenmeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denild.

SARI UYARI NEDİR?

Meteoroloji, sarı uyarıyı “Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır” şeklinde tanımlıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.