Hava Durumu

Ormanlara 'tesis' yapılmasının önü açıldı!

‘Lüks çadır tesisleri nitelikler’ yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Orman ve milli parklarda tesis yapılmasının önü açıldı. Buna göre orman vasıflı olanlar dahil hazine taşınmazlarıyla tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler ‘lüks çadır’ tesislerine 20 yılı geçmemek üzere kiralanabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2022 18:06
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2022 18:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ormanlara 'tesis' yapılmasının önü açıldı!

‘Lüks çadır tesisleri nitelikler’ yönetmeliği Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlandı. Yönetmelikle ormanlık alanlar ve milli parklara turizm amaçlı tesis yapılmasının da önü açıldı. Yönetmeliğe göre orman vasıflı olanlar dahil Hazine taşınmazlarıyla tescili mümkün olan devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerler ‘lüks çadır’ tesislerine 20 yılı geçmemek üzere kiralanabilecek.

Yönetmeliğe göre, lüks çadır tesisleri faaliyet için yönetmelikle belirlenen nitelikleri taşıması, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan turizm işletmesi belgesi alması zorunlu olacak. Tesislerin, orman alanlarında yapılması durumunda ağaç rölöve planının da hazırlanması zorunlu tutuldu. Tesislerin kurulumunda ağaç kesilmemesi ve enerji temininde yenilenebilir enerji kaynaklarının tercih edilmesi esas olacak. Tesislerde müşteri yatak kapasitesinin en az yüzde 50’sine denk gelen sayıda zorunlu personel istihdamı öngörülüyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.