Hava Durumu

Selin vurduğu ilde tedirgin eden görüntüler!

Sağanak yağışın etkili olduğu Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde selin ardından sokaklarda yılanlar ortaya çıktı. Bir vatandaş o anları cep telefonuyla kayda aldı.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2023 17:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2023 17:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Selin vurduğu ilde tedirgin eden görüntüler!

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta 9 saat arayla yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerden en çok etkilenen illerden biri olan Şanlıurfa bu kez sel felaketiyle mücadele etmek zorunda kaldı. Şanlıurfa’da pazartesi gününden itibaren devam eden kuvvetli yağış hayatı olumsuz etkiledi. Araçlar selin etkisiyle sürüklenirken, birçok ev ve iş yerini su bastı. Şanlıurfa’da yaşanan sel felaketinde ölü sayısı 10’a çıktı. Bölgeden gelen görüntülerde hava şartlarındaki değişim ve sel felaketinin etkisiyle yılanların kış uykusundan uyanarak şehir merkezine indi.

KIŞ UYKUSUNDAN UYANDILAR

Yılanlar genellikle Mayıs ayının ikinci haftasında 8 aylık kış uykularından uyanmayı tercih ederler. Ancak küresel ısınmanın etkisiyle hava şartlarındaki değişimler yılanların kış uykusu rutinini de yerle bir etti. Şanlıurfa’da sel felaketinin sonrasında çekilen görüntülerde kış uykusunda olması beklenen yılanların şehir merkezinde dolaştığı fark edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.