Hava Durumu

Türkiye beşik gibi! Peş peşe depremler! Birçok il sallandı...

İç Anadolu bölgesinde hissedilen şiddetli bir deprem meydana geldi. Söz konusu deprem Kayseri başta olmak üzere Kahramanmaraş, Adana, Sivas ve Nevşehir'de hissedildi. AFAD ve Kandilli Rasathanesi depremin merkez üssünün Kayseri olduğunu duyurdu. 4.7 büyüklüğündeki depremden 1 dakika sonra 4.4, 5 dakika sonra ise 4.3 büyüklüğünde yeni bir deprem daha yaşandı.

Haber Giriş Tarihi: 07.03.2023 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 07.03.2023 15:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye beşik gibi! Peş peşe depremler! Birçok il sallandı...

Kayseri'de peş peşe iki deprem meydana geldi. Saat 14.47'de meydana gelen depremin merkez üssü Kayseri İncesu olarak açıklandı. Depremin büyüklüğünü Kandilli Rasathanesi 4.9 olarak duyurdu. AFAD ise depremin büyüklüğünün 4.7 olduğunu açıkladı. Depremin derinliği 12.8 km olarak belirtildi.

PEŞ PEŞE SALLADI

4.7 büyüklüğündeki depremden 1 dakika sonra  4.4 büyüklüğünde yeni bir deprem daha meydana geldi. Bu depremden 5 dakika sonra bir deprem daha yaşandı. Sarsıntının büyüklüğü ise 4.3 olarak açıklandı.

ÇEVRE İLLERDE DE HİSSEDİLDİ

Söz konusu depremler Kahramanmaraş, Adana, Sivas ve Nevşehir'de de hissedildi.

VALİ ESMER'DEN İLK AÇIKLAMA

Kayseri Valisi Şenol Esmer, depreme ilişkin, "07.03.2023 tarih, saat 14:47 de merkez üssü İncesu ilçemiz olarak belirlenen 4.9 şiddetinde bir deprem meydana gelmiştir. İlk belirlemelere göre bir olumsuzluk görünmemekte olup, birimlerimiz saha kontrol çalışmalarına devam etmektedir" açıklaması yaptı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA

AFAD BAşkanı Yunus Sezer de yaptığı açıklamada, "Kayseri ilimiz İncesu ilçesinde meydana gelen #deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz olası olumsuz bir duruma karşın hazır durumdadır. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarım" diye konuştu.

VATANDAŞLAR SOKAĞA DÖKÜLDÜ

 Kayseri'de meydana gelen 4.7 büyüklüğündeki deprem paniğe yol açarken vatandaşlar kendilerini sokağa döktü.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.