Hava Durumu

Türkiye’nin ilk kadın güvenlik korucusu hayatını kaybetti

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinin Suüstü köyünde yaşayan ve Türkiye’nin ilk kadın güvenlik korucusu olan 80 yaşındaki Gülşen Öztepe ile eşi Seyit Tahir Öztepe, 37 yıldır evlerinin 150 metre ilerisindeki tepeye diktikleri Türk bayrağı için nöbet tutuyordu.

Haber Giriş Tarihi: 25.10.2022 11:05
Haber Güncellenme Tarihi: 25.10.2022 11:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye’nin ilk kadın güvenlik korucusu hayatını kaybetti

Vatan sevgisi ve bayrağa olan saygısıyla tanınan Öztepe, tüm zorluklara karşı 37 yıldır evinin yanında bulunan ve ”Zirve Tepe” olarak adlandırılan noktada dalgalanan Türk bayrağının nöbetini tuttu.

Yaşlılığa bağlı farklı hastalıklara yakalanarak yatağa mahkum olan ve gün geçtikçe durumu ağırlaşan Öztepe, ailesi tarafından tedavi için Ankara’ya götürülmüştü.

Ancak Gülşen Öztepe yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Yüksekova’ya getirilen Öztepe’nin cenazesi, 37 yıldır nöbet tuttuğu Türk bayrağının karşısında toprağa verildi.

Türkiye’nin ilk kadın güvenlik korucusu Gülşen Öztepe, 2021 yılında verdiği bir röportajda, Türkiye’de ilk koruculuk yapmış biri olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyleyerek şöyle konuşmuştu: ”O zaman gençtim, devletle birebir çalışıyorduk. Ben devletimi canımdan daha çok seviyorum. En zirve tepede Türk bayrağının dalgalanması bizim için bir şereftir. Bununla gurur duyuyoruz. Bayrak bizim canımızdır, her şeyimizdir. Benle eşim tüm tehditlere rağmen bayrağımızı 37 senedir hiç vazgeçmeden dalgalandırıyoruz. Ben o dönem tim başkanıydım, tam 60 korucunun başkanıydım. Makineli silahlarla nöbet tutuyordum. Saat 04.00’e kadar gözümü kırpmadan nöbet tutuyordum, yeter ki bizim askerlere zarar gelmesin diye. Biz sağ oldukça da bu bayrak ebediyen dalgalanacak.”

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.