Hava Durumu

Türkiye yasa boğuldu! Maden faciasında can kaybı yükseldi...

Bartın'ın Amasra ilçesinde TTK maden ocağında patlama meydana geldi. Türkiye'yi yasa boğan olayda 40 maden işçisi şehit oldu. 11 işçi yaralanırken 58 işçi de kurtarıldı. İçişleri Bakanı Soylu da 1 işçi için belirsizliğin sürdüğünü açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 15.10.2022 11:53
Haber Güncellenme Tarihi: 15.10.2022 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türkiye yasa boğuldu! Maden faciasında can kaybı yükseldi...

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında dün saat 18.15 sıralarında eksi 300 kotunda patlama meydana geldi. 

Patlama sırasında mesaide olan 110 işçiden 58'i kendi imkanlarıyla kurtuldu.

Patlamanın yaşandığı yere il merkezi ve il dışından 5 UMKE aracı ve 31 ambulans, 1 acil müdahale aracı ile toplam 149 personel sevk edildi. 

Son bilgilere göre patlamada 40 işçi hayatını kaybetti. 11 yaralıdan 5'inin tedavisi Bartın'da sürüyor. 6 yaralı ise İstanbul Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. 

KAYIP İŞÇİ ARANIYOR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ''Bir madencimizle ilgili bir belirsizlik var. Bu madencimizi arama çalışmaları sürüyor'' açıklamasında bulundu. 

“ARAMA KURTARMA ÇALIŞMALARINDA SONA YAKLAŞTIK”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in açıklamaları şöyle

*Arama kurtarma çalışmalarında hemen hemen sona yaklaşmış durumdayız. Rabbim şehitlerin mekanını cennet eylesin. Arama kurtarma çalışmalarını başta TTK’nın tahlisiye ekipleri yaptı. Kendi arkadaşlarını kurtarmak için ellerinden geleni yaptılar.

*Saatlerce kaybolan arkadaşlarımızı aranması durumları da oldu. O arkadaşların, arkadaşlarını canlı çıkarması durumundaki sevinçleri de yaşadılar.

*Onlarla sevildik ve üzüldük. Belirsizliğin söylendiği arkadaşımızı da arama çalışmaları sürüyor.

*Galeride süren yangın da büyük oranda kontrol altına alındı, sabah saatlerinde 14 kardeşimiz o bölgeden çıkarıldılar.

*AFAD’ımıza, sağlık personellerine teşekkür ediyorum. Daha 3 hafta önce burada biz, Türk İş Başkanımızla birlikteydik. İnşallah bir daha böyle acıları rabbim bize yaşatmasın.

EKSİ 300 KOTTA YANGIN

Eksi 300 kottaki yangını da sürdüğü bildirildi. Havalandırma kanallarından çıkan dumanlar nedeniyle bölgede gökyüzünü duman kapladı. Ekipler yangın ve karbonmonoksitin etkisini azaltmaya çalışıyorlar. 

BAKANLAR BÖLGEDE

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez de bölgede incelemelerini sürdürüyor. 

HAYATINI KAYBEDENLERİN KİMLİKLERİ 

Ali Doğru, Aziz Köse, Berkay Pınarcıoğlu, Emrah Kaval, Enes Aydın, Ercan Akdeniz, Fikret Kansız, Gökhan Mercan, Murat Ergin, Rahman Özçelik, Ramazan Özer, Selçuk Ayvaz, Serkan Nakaş, Şuayip Okul, Yener Saygın, Mehmet Kara, Yasin Bulut, Sabih Akdere, Murat Öztan, Serhat Kahraman, Suat Demirkıran, Yasin Çelik, Gündoğan Serenli, Orhan Altun, Emrah Kaya, Rıdvan Hacet.

Çalışmalara ilişkin bilgileri çeşitli zaman dilimlerinde paylaşacaklarını söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, vatandaşlardan farklı bilgilere itibar etmemelerini istedi.

Soylu, arama kurtarma yapan ekiplerin güzel ve umutlu haberler vermesini temenni ederek, "Bütün duamız, niyazımız odur. Tekrar geçmiş olsun. Başımız sağ olsun" dedi.



KAZAYLA İLGİLİ SORUŞTURMA AÇILDI

Bartın Cumhuriyet Başsavcılığınca, Amasra'daki maden kazası ile ilgili soruşturma başlatıldı. Olayla ilgili 3 savcı görevlendirildi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı da patlamayla ilgili 4 iş müfettişi görevlendirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.