Hava Durumu

Yürek parçalayan görüntüler geliyor! Cenazeler sokaklara taştı!

Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde ölenlerin sayısı her dakika artarken, yürekleri paramparça eden görüntüler gelmeye başladı. Cenazeler sokaklara enkaz kenarlarına konulmaya başlanırken, spor salonları ve hastanelerin koridorları ve bahçeleri de adeta morga döndü. AFAD'dan cenazelerle ilgili son dakika flaş açıklama geldi...

Haber Giriş Tarihi: 08.02.2023 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 08.02.2023 16:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yürek parçalayan görüntüler geliyor! Cenazeler sokaklara taştı!

6 Şubat günü saat 04.17’de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 büyüklüğündeki depremin yarattığı yıkım, saat 13.24’te Elbistan ilçesinde yaşanan 7.6 büyüklüğündeki ikinci depremle katbekat arttı.

 İki büyük depremde ölenlerin sayısı her dakika artarken, yürekleri paramparça eden görüntüler gelmeye başladı.

Depremde hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri Kahramanmaraş’ta bir spor salonunda toplandı. Hatay’da hayatını kaybedenlerin cansız bedenleri hastane bahçesinde bekletiliyor.

HASTANELERİN İÇİ DIŞI CENAZE DOLU...

Adıyaman ve Antakya devlet hastanelerinden gelen gelen iki görüntü, hastanelerin içinin ve bahçesinin cenazelerle dolu olduğunu gösterdi. 

'ÖLÜM BELGESİ' VERİLEMEDİĞİ İÇİN DEFNEDİLEMİYORLAR

Bölgede cenaze işlemleri için de resmi işlemler sağlıklı olarak yapılamadığı için defin işlemlerinin de geciktiği belirtildi.. Bazı vatandaşlar, "ölüm belgesi alamadığımız için cenazemizi defnedemiyoruz" diye gözyaşı döktü...

AFAD'DAN CENAZE AÇIKLAMASI

Arama kurtarma çalışmaları elde olan imkanlar çerçevesinde sürdürülürken, enkaz altından çıkarılan cenazeler artık sokaklara taştı. Yakını olmayan cenazeler ise enkazların yanına bırakılmaya başlandı... AFAD'dan cenazelerle ilgili son dakika açıklaması geldi.  Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), depremde hayatını kaybeden ve kimliklendirmesi yapılamayanların cenazelerinin 24 saatlik bekleme süresinden sonra DNA, parmak izi örneği ve fotoğrafı alınıp, dini vecibelere uygun defnedileceğini duyurdu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.