Hava Durumu

Almanların ataları Yozgatlı çıktı!

Yozgat'taki Büyüknefes köyünde bulunan ve açık hava müzesine benzeyen Tavium Antik Kenti eski dönemlerde Frigler, Hititler, Romalılar, Bizanslılar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yaptı. MÖ 2 binli yıllarda ise Almanların atalarının yaşadığı ve Galatların başkenti olan Tavium Antik Kenti'nde Ekim ayında kazı çalışması yapılacak.

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2022 11:38
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2022 11:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Almanların ataları Yozgatlı çıktı!

Yozgat'ın tanıtımı ve turistik anlamda değer kazanması için Yozgat Valiliği öncülüğünde, Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü ve Yozgat Müze Müdürlüğü'nün yapacağı kazı çalışmaları ekim ayı itibariyle başlayacak.

KAZI ÇALIŞMALARI İÇİN GEREKEN İZİN ALINDI

25 kilometrelik alana sahip Tavium Antik Kenti'nin Yozgat için büyük önem arz ettiğini belirten Yozgat Valisi Ziya Polat, Kültür ve Turizm Bakanlığından kazı çalışmaları için gereken iznin alındığını söyledi.

"YOZGAT'A AYRI BİR DEĞER KATACAĞINA VE AYRI BİR MARKA DEĞERİ OLACAĞINA İNANIYORUM”

Yozgat Bozok Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, Yozgat Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Müze Müdürlüğü koordinesinde en geç ekim ayı itibariyle kazı çalışmalarına başlanılacağını ifade eden Vali Polat, “Tavium Antik Kent'imiz Yozgat için çok çok önemli bir tarihi alan. İnşallah bu sene Bismillah deyip çok uzun zamanda değil kısa zamanda yeni değerler ortaya çıkarmak istiyoruz. Burada tiyatro şeklinde bir höyük bulunuyor. Burada bir antik tiyatro bulabilirsek Yozgat'a çok büyük değer katacağını düşünüyorum. Kazı alanından bir antik tiyatro çıktığı anda yol güzergahında Boğazkale'ye giden her insanın buraya da uğrayacağını düşünüyorum. Yozgat'a ayrı bir değer katacağına ve ayrı bir marka değeri olacağına inanıyorum” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.