Hava Durumu

ATM kullananlar dikkat! Tüm paranızı kaybedebilirsiniz!

ATM kullananları yakından ilgilendiren o haberin detayları belli oldu. İşte ATM kullanırken dikkat etmeniz gereken o detaylar...

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2023 17:37
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2023 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
ATM kullananlar dikkat! Tüm paranızı kaybedebilirsiniz!

ATM'ler çoğu zaman hayat kurtaran ve tüm finansal işleri kolay bir şekilde gerçekleştirebildiğimiz önemli araçlar olurken, ATM'den para çekerken çoğu zaman dikkat edilmeyen belli başlı hususlar bulunmaktadır.

Bu hususlar hakkında gerekli özverinin sağlanmaması tüm paranızdan olabilmenize neden olurken, ATM'den para çekme işlemini gerçekleştirirken dolandırıcıların ağına düşebilmeniz son derece mümkün.

İŞTE ATM KULLANANLARIN YAKINDAN BİLMESİ GEREKEN O DETAYLAR:

Dolandırıcılar gelişen teknolojiye eş zamanlı ayak uydururken, dolandırıcıların önüne geçebilmek için çok daha fazla dikkatli olunması gerekiyor. Bilhassa ATM'de tüm paranızın elinizden uçup gitmesinin önüne geçebilmek için dikkat edilmesi gereken belli başlı hususlar bulunurken, bu maddeleri şu şekilde sıralayabiliriz:

ATM'den para çekerken dikkat edilmesi gereken hususların en başında şüphesiz şifre güvenliği gelmektedir. Kart şifrenizin herhangi biri tarafından görülmediğinden emin olarak tuşlamayı kesinlikle ihmal etmeyin.

Kartınızın ATM'ye sıkışması durumunda, ATM'yi terk etmeden direkt olarak müşteri hizmetine bağlanarak kartınızın iptalini sağlamayı ve yeni bir kart talebinde bulunmayı ihmal etmeyin.

Doğum tarihi başta olmak üzere kolay tahmin edilebilir şifrelerden uzak durmanız son derece önemlidir.

ATM'de fark ettiğiniz herhangi bir tuhaflık durumunda o bankadan herhangi bir işlem yapmaktan kaçının.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.