Hava Durumu

Ayvanın çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Sır gibi saklanan yöntem ifşa oldu...

Cilt bakımı hem kadın hem de erkekler tarafından önem verilen bakımların başında gelmekte. Özellikle kadınların en büyük dertlerinden biri olan istenmeyen tüy sorunundan kurtulmak oldukça zor. Bugün sizler için doğal epilasyon tariflerini araştırdık. Ayva çekirdeğinin bu özelliğini duyunca "Neden daha önce bunları hiç öğrenmemişim" diyeceksiniz. Tüyleri anında yok ediyor! Cildiniz hem pürüzsüz hem de parlak bir görünüme kavuşacak. İşte ayva çekirdeğinin cilde inanılmaz etkileri...

Haber Giriş Tarihi: 02.12.2022 14:24
Haber Güncellenme Tarihi: 02.12.2022 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Ayvanın çekirdeğini sakın çöpe atmayın! Sır gibi saklanan yöntem ifşa oldu...

Ayvayı bugüne kadar hep tüketerek faydalarından yararlandık. Ancak bu bilgileri öğrenince tüketmek yerine cildinize süreceksiniz. Ciltte oluşan sivilceler, lekeler ve yara izleri gibi istenmeyen görüntülerden bu tarif ile anında kurtulacaksınız. Aynı zamanda yüzde oluşan tüylenmeleriniz de yok olacak. Ayva çekirdeğinin cilde olan bu etkileri sizi baştan aşağı yenileyecek. Güzellik merkezlerinin sır gibi sakladığı doğal yöntemi sizler için derledik. Her ayva çekirdeği sizin en büyük silahınız olacak.

GÜZELLİK MERKEZLERİNİN DOĞAL SIRRI

Ciltte oluşan sivilceler, lekeler ve pütürler bazen canımızı sıkabilir. Kadınlarının en büyük dertlerinden olan tüylenme sorunu zaten ayrı başına büyük bir sorun. Bu dertlerden kurtulmak için güzellik merkezlerine tonlarca para dökmek zorunda kalıyoruz ve etkilerini de anında göremiyoruz. Ancak bu sorunlardan doğal yöntemlerle kurtulabilirsiniz. Ayva çekirdeğinin bu faydalarını duyunca 'Daha önce neden bunu denemedim' diyeceksiniz. Cildiniz pürüzsüz bir hale gelecek.

İSTENMEYEN TÜYLERDEN ANINDA KURTULUN

Sizde istenmeyen tüylerden şikayetçiyseniz bu yöntem tam size göre. Ayva çekirdekleri doğal epilasyon yöntemlerinde kullanılır. Bunun için 15-20 ayva çekirdeğini suyu istenmeyen tüylerin çıktığı bölgeye ağda sonrası sürülürse tüylerin çıktığı o bölgede bir daha tüy çıkmaz. Zamanla o bölgede tüyler azalır ve tamamen durur. Ancak sizi uyaralım bu yöntemi uyguladıktan sonra sakın durulama yapmayın.

AYVA ÇEKİRDEĞİNİN CİLDE FAYDALARI NELER?Ayva çekirdeği, gözeneklerin temizlenip sıkılaşmasını sağlıyor.Ciltte oluşan yanık ve sivilce izlerini yok ediyor.Sivilce ve siyah noktaların oluşumunu engelliyor, var olanların ise kısa sürede yok olmasına yardımcı oluyor.Ciltte oluşan çatlakların görünümünü hafifletiyor, düzenli kullanımında bu görüntüyü tamamen yok edebildiği de söyleniyor.Dudaklarda oluşan çatlamalara da iyi geliyor.Saç sağlığını da destekleyen ayva çekirdeği, özellikle yağlanma problemi yaşayanlara iyi geliyor.Saçlardaki yağlanma problemini çözmekle kalmıyor, sağlıkla parlayan çok daha güçlü ve gür saçlara sahip olmamızı sağlıyor.Çayı demlenip içildiğinde öksürüğe iyi geliyor, enfeksiyon riskini de en aza indiriyor.Dahili olarak kullanıldığında ishale iyi geldiği de biliniyor.

AYVA ÇEKİRDEĞİ CİLDE NASIL UYGULANIR?

Ayva çekirdeğinin tüm bu faydalarından yararlanmak için onu nasıl kullanabileceğinizi öğrenmeniz de önemli. Öncelikle onu ağız yoluyla tüketmeyi denememeli, hatta mümkünse ayva çekirdeklerini asla yememeye dikkat etmelisiniz. Çünkü bu şekilde tüketimi, tahmin etmediğiniz yan etkiler oluşmasına neden olabilir, karın ağrısından bağırsak sorunlarına kadar birçok sorunla karşılaşabilirsiniz, aman diyelim.

Ayva çekirdeğini kullanmanın en zararsız ve etkili yollarından biri onu harici olarak kullanmaktır. Bunun için de ayva çekirdeklerini kolayca bir jele, cilt nemlendirici bir kreme dönüştürebilirsiniz.

1 bütün ayvanın çekirdeklerini çıkarın, yarım çay bardağı temiz içme suyu ya da gül suyunun içine koyup bu şekilde en az 24 saat bekletin. Bu sürenin sonunda su ya da gül suyunun jelimsi bir kıvama geldiğini göreceksiniz. Elde ettiğiniz bu ayva jelini temiz cildinize sürüp 30 dakika kadar bekletip ılık suyla durulayabilir, bu işlemi her gün tekrarlayabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.