Hava Durumu

Çamaşır makinesine aspirin atın mucizeye tanık olun! Bu basit yöntemi kimse bilmiyor...

Aspirin tipik olarak baş ağrıları ve vücut ağrılarını hafifletmeye yardımcı olmasıyla bilinir, ancak geçmiş zamandan beri insanlar onun için alternatif bir kullanım bulmuşlardır. İşte aspirinin çok farklı kullanım alanı...

Haber Giriş Tarihi: 08.12.2022 09:36
Haber Güncellenme Tarihi: 08.12.2022 09:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Çamaşır makinesine aspirin atın mucizeye tanık olun! Bu basit yöntemi kimse bilmiyor...

Beyaz çamaşırları düzgün bir şekilde yıkamak için ne kadar uğraşırsanız uğraşın, bazen üzerinize yapışıp kalır: Korkunç grilik. Marketlerden aldığımız toz deterjanlar veya çamaşır suları beyaz çamaşırlardaki bu griliklerde maalesef zaman zaman işe yaramıyor. Çoğu kimse, sıklıkla meydana gelen sarı ter lekeleri nedeniyle beyaz kıyafetlerden kaçınır. Görünüşe göre ecza dolabınızda bu sorunu ortadan kaldırmaya yardımcı olan gizli bir silah var. Peki o nedir diye sorduğunuzu duyar gibiyiz. Cevabımız aspirin. Aspirin lekeleri çıkarmanıza ve giysilerinizi aydınlatmanıza yardımcı olabilir. Bu nedenle, beyazlarınızda donuk, gri veya sarı bir ton varsa, Aspirin yardımcı olabilir. Aspirin, çözündüğünde salisilik aside dönüşen asitler içerdiğinden, diğer lekelerde olduğu gibi ter lekelerinde de proteinleri parçalayarak çalışır. Ayrıca giysilere karşı nazik olduğu ve kumaşa zarar vermeyeceği veya zarar vermeyeceği söylenir.

ÇAMAŞIR MAKİNESİNE ASPİRİN ATIN MUCİZEYE TANIK OLUN! BU BASİT YÖNTEMİ KİMSE BİLMİYOR

2 - 3 adet aspirin tableti alın ve sıcak suda çözünmelerine izin verin. Ayrıca daha hızlı çözünmeleri için tabletleri parçalayabilirsiniz. Şimdi grimsi giysilerinizi bu solüsyona koyun ve sekiz saat veya sadece bir gece bekletin. Tüm kıyafetlerinizin tamamen suya batırıldığından emin olun. Alternatif olarak, aspirin tabletlerini çamaşır makinesine atmayı da seçebilirsiniz, ancak önce çözülmelerine izin vermek daha iyi bir taktiktir. Sekiz saatin sonunda çamaşırlarınızı çıkarın ve kurutun ya da isterseniz çamaşır makinesinde normal programda çalıştırın.

ASPİRİNİN ÇAMAŞIRLAR ÜZERİNDEKİ BÜYÜK ETKİSİ

Aspirin grilikle savaşmanın yanı sıra lekeleri çıkarmaya da yardımcı olur! Bununla birlikte, kan lekelerini çıkarmak istiyorsanız, etkilenen giysileri iki saat boyunca ıslatmadan önce aspirini soğuk suda eritmeniz gerekir. Kan lekelerini asla sıcak su ile çıkarmaya çalışmayın. Kandaki protein pıhtılaşarak lekenin çıkarılmasını daha da zorlaştırır. Aspirin, harika etkiler yaratan zayıf bir asit içerir. Ecza dolabınızda birkaç tablet varsa, pahalı, özel temizlik ürünleri almanıza gerek yok!

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.