Hava Durumu

'Demir kadın' Neslican Tay, ölümünün 3. yıldönümünde anılıyor...

Kansere karşı verdiği umut dolu mücadelesiyle bilinen Neslican Tay, aramızdan ayrılışının yıldönümünde unutulmadı. Türkiye’nin kansere karşı verdiği mücadelesiyle tanıdığı Tay’ın yaşamını yitirmesinin ardından 3 yıl geçti. Tay’ın sevenleri sosyal medyadan art arda mesajlar yayımladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.09.2022 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 20.09.2022 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
'Demir kadın' Neslican Tay, ölümünün 3. yıldönümünde anılıyor...

Kanserle mücadelenin simgesi olan Neslican Tay, Rize'de, sol bacağının kesilmesine neden olan kansere karşı yürüttüğü mücadeleyle herkese örnek olmuştu. 

Tay’ın, İstanbul'da tedavi gördüğü hastanede yaşam savaşını kaybetmesinin üzerinden 3 yıl geçti. 

UMUDUNU HİÇ KAYBETMEDİ

21 yaşında 3 kez kanseri yenerek herkesin içindeki mücadele duygusunu harekete geçiren ve hastalara moral veren açıklamalarıyla tanınan Neslican, 4. kez hastalığa yakalandığında "Belki kaybedeceğim ama savaşırken kaybedeceğim" demişti ve umudunu hiçbir zaman kaybetmemişti. 

Yakalandığı hastalığa yenik düşerek yaşamını yitiren Neslican Tay, memleketi Rize'de son yolculuğuna uğurlanmıştı.

ÖLÜM YILDÖNÜMÜNDE UNUTULMADI

Verdiği mücadele ve azmiyle tüm Türkiye'yi derinden etkileyen Neslican, 20 yaşında hastalığı nedeniyle bacağını kaybetmesinin ardından, kendisine 'demir kadın' lakabını takmıştı.

Verdiği bir röportajda da "bacağım yok ama yaşam sevincim var" demişti.

'Demir kadın', ölüm yıldönümünde de unutulmadı. Tay'ı mücadelesiyle hatırlayanlar, bugüne özel art arda paylaşımlar yaptı. Twitter'da #NeslicanTay etiket, Türkiye gündeminde ilk sıralara yerleşti.

İşte sosyal medyada Neslican Tay için yapılan paylaşımlardan bazıları...

NESLİCAN TAY KİMDİR?

Bursa doğumlu, 20 yaşındaki Neslican Tay ilköğretim ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’nde mimarlık okumak isteyen Neslican, puanı iyi olmasına rağmen hedefindeki okulu kazanabilmek için tekrar üniversiteye hazırlandı. Araya tedavi süreci girdiği için eğitimine ara vermek zorunda kaldı.

Kanserle mücadele ederken bir yandan da eğitimine devam etmek isteyen Neslican, hayatını kaybetmeden önce Bahçeşehir Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi görüyordu. Kanser hastası olduğunu öğrendikten sonra diğer kanser hastalarına umut olan Neslican Tay, sosyal medya hesabından tedavi sürecini ve yaşadıklarını anlatmıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.