Hava Durumu

Dünyanın en basit işi: Tek seferde 1300 TL kazanıyor

38 yaşındaki bir adam, yalnızlık çeken bireylerin kamusal alanda daha rahat hissetmeleri için "hiçbir şey yapmadan" para kazanmanın yolunu buldu. Kendisini kiralayan adam 1300 TL karşılığında müşterisiyle sokağa çıkıyor ve eşlik ediyor.

Haber Giriş Tarihi: 06.09.2022 14:13
Haber Güncellenme Tarihi: 06.09.2022 14:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Dünyanın en basit işi: Tek seferde 1300 TL kazanıyor

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaşayan 38 yaşındaki Shoji Morimoto, dünyanın en basit işini yaparak uluslararası kamuoyunun gündemine oturdu…

Birçok insanın “hayalindeki iş” olarak tanımlayabileceği işi yapan ve üstüne para kazanan Morimoto, hiçbir şey yapmadan müşterilerinden para alıyor. Tokyolu Morimoto’nun görevi ise basit, kendisinden hizmet alanlara sadece eşlik etmek ve yanlarında bulunmak. Konuşmasına ya  da dert dinlemesine gerek olmayan ve sadece varlığıyla orada olan adam seans başına ise 10 bin Japon Yeni, yani yaklaşık 1300 TL kazanıyor.

İngiliz haber ajansı Reuters’a konuşan Morimoto, “Temelde ben kendimi kiralıyorum. Benim işim ise müşterilerimin benden istediğini yapmak. Sadece yanlarında olmamı ve orada bulunmamı istiyorlar” dedi. Dört yıldır bu işi yaptığını söyleyen Morimoto, bu zamana kadar 4 bin kez seans yaptığını da dile getirdi.

Twitter üzerinden 250 bine yakın takipçisi olan ve sosyal medya üzerinden müşterileriyle haberleşen Morimoto, “Müşterilerimin dörtte biri düzenli… Bir müşterim bana 270 kere iş verdi” dedi. Eşya taşımama, seyahat etmeme ve cinsel ilişkiye girmeme gibi kuralları olan Morimoto, yakın bir zamanda Aruna Chida isimli bir kadınla çalıştığını da söyledi. Kadının yerel Hint kıyafeti ile sokağa çıkmaktan çekindiğini ve iyi hissetmek için Morimoto ile sokağa çıktığı da öğrenildi.

Morimoto, “Bu işi yapmadan önce bir yayınevinde çalışıyordum ve hiçbir şey yapmadığım konusunda müdürlerim şikayetçi olmuştu. Ben de hiçbir şey yapmadan nasıl para kazanabilirim diye düşünerek bu işe giriş yapmıştım” ifadesini kullandı. Evli ve bir çocuk babası olan Morimoto, bu iş sayesinde iyi para kazandığını da dile getirdi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.