Hava Durumu

İşten kaytarmak için internette yapılan aramalarda patlama!

ABD'de işten kaytarmak için yapılan Google aramaları 2022 yılında 2 milyonu aştı. Hibrit çalışma seçeneklerinin yavaş yavaş ortadan kalkmasının bu durumu tetiklediği tespit edildi

Haber Giriş Tarihi: 31.10.2022 16:35
Haber Güncellenme Tarihi: 31.10.2022 16:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
İşten kaytarmak için internette yapılan aramalarda patlama!

Küresel bir istihdam firması olan Frank Recruitment Group tarafından yapılan bir analize göre işten kaytarmak için makul nedenlere yönelik Google aramalarının toplam sayısı son iki yılda artış gösterdi. 2018 yılında 300 bin'in biraz üzerinde olan rakam 2022 yılında 2 milyonu aştı. Firma, 'işe gitmemek için gerçekçi bahaneler' ifadesinin çeşitli varyasyonları da dahil olmak üzere en popüler 10 arama terimindeki trafiği analiz etti. En iyi sonuçlardan bazıları ise hastalık, aile veya evle ilgili acil durumlar, doktor randevusu ve araba sorunu olarak gözlemlendi.

ENDİŞELER BELİRTİLDİKTEN SONRA ARTIŞ GÖRÜLDÜ

Bu durum yöneticilerin sessiz istifa ve verimliliğin düşmesi konusundaki endişelerini dile getirdikleri dönemde artış gösterdi. Farklı sektörlerdeki çalışanlar, özellikle de işe gidip gelmenin zahmetli olduğu büyük şehirlerde, RTO zorunluluklarına karşı çıkıyorlar. New York Federal Rezerv Bankası tarafından yakın zamanda yapılan bir analiz, Amerikalıların evden çalışarak her gün işe gidip gelme süresinden toplu olarak 60 milyon saat tasarruf ettiğini ortaya koydu. Düzenli olarak ofise geri dönmek, çoğu kişi için daha az uyku ve hayatın geri kalan taleplerini dengelemek için daha az zaman genişliği anlamına geliyor. 

Bir olağanüstü durum meydana geldikten sonra kuruluşun uygulamalarını ve süreçlerini kurtarmak için aldığı hedef süre, Kurtarma Süresi Hedefi (RTO) olarak bilinir.“Bu sonuçlar çok ilginç”

Frank Recruitment Group'un başkanı Rowan O'Grady raporda, "2021'de arama hacimlerinin bu kadar büyük bir artış göstermesi kesinlikle ilginç. İnternet aramalarının artış gösterdiği zaman işe dönüşün başlangıcına denk geliyor gibi görünüyor bu da bize bu geçişin kolay bir geçiş olmadığını söylüyor" dedi.

SP Consulting'in başkanı ve organizasyonel gelişim stratejisti Shané Teran raporda, çalışanların ofise dönüşle birlikte gelen stres faktörlerini kısmen daha fazla izin alarak yönettiklerini söyledi. Veriler aynı zamanda bu talepte bulunmanın pek çok işyerinde çalışan üzerinde damgalamaya neden olacağı için doğrudan izin istemekten rahatsızlık duyduğunu gösteriyor.

“DENGE KURMAK KRİTİK ÖNEM TAŞIYOR”

Şirketler ekonomik gerilemeye hazırlanırken, birçoğu işe alımları yavaşlattı veya dondurdu ve personeli daha az kişiyle daha fazlasını yapmak zorunda bıraktı. Ancak Teran, devamsızlığı azaltmak için işverenlerin üretkenliği teşvik etmek ve çalışanların refahını desteklemek arasında bir denge bulmasının kritik önem taşıdığını söyledi. Geçtiğimiz hafta Birleşik Devletler Halk Sağlığı Hizmeti tarafından işverenleri çalışanlarının sağlık ve refahını desteklemeye çağıran bir rapor yayınladı.

Dünyanın dört bir yanındaki şirketler bu endişeleri gidermek için dört günlük çalışma haftalarını deniyor. Birleşik Krallık'ta yapılan bir denemede neredeyse tüm kuruluşlarda üretkenlik sabit kaldı ya da artış gösterdi. Başka bir çalışmada ise çalışanların yoğunlaştırılmış bir programla her gece yaklaşık fazladan bir saat uyuyabildiği gözlemlendi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.