Hava Durumu

Kalıcı saat uygulamasına tepkiler bitmiyor: 'Karanlıkta okul zulmü artık bitsin!'

Türkiye’de enerji tasarrufu gerekçesiyle 2016 yılında başlatılan kalıcı yaz saati uygulamasına dönük tartışmalar yine başladı.

Haber Giriş Tarihi: 02.11.2022 12:10
Haber Güncellenme Tarihi: 02.11.2022 12:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kalıcı saat uygulamasına tepkiler bitmiyor: 'Karanlıkta okul zulmü artık bitsin!'

Batılı ülkelerde kış saatine geçilmesinin ardından sosyal medyada kullanıcılar, Türkiye’de de altı yıldır devam kalıcı saat uygulamasından vazgeçilmesine dönük çağrılar yaptı. Twitter’daki paylaşımlarda ‘Zifiri karanlıkta, buz gibi havada çocukları okula göndermeye ne hakkınız var? Kalıcı yaz saati uygulaması saçmalığı kaldırılsın artık’, ‘Enerji tasarrufu yalanı altında şirketlere para kazandırmaya, ıssız cadde ve sokaklardan karanlıkta işe gitmeye, uykulu gözlerle çocukları ağlayarak okula yollamaya devam. Vicdanlarınız kurusun’ ifadeleri kullanıldı.

Change.org sitesinde de imza kampanyası başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ise konuya ilişkin TBMM’ye kanun teklifi verdiklerini belirtti. Ağbaba “Avrupa kış saatine geçti, bizde ise damat bakanın mirası kalıcı yaz saati kâbusu başladı. Yine milyonlarca insan karanlıkta uyanacak. Elektrik faturaları artacak, işte verimlilik düşecek, kazalar ve depresyon da artacak” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.