Hava Durumu

Kusursuz bir cilt için güzellik rutini! 5 adımda kusursuz görünüm

Cildine ne kadar değer veriyorsun? Vücudunu saran, ışıltını ve canlılığını yansıtan cildin için ihtiyaç duyduğu özeni gösteriyor musun? Cilt bakımına her gün düzenli vakit ayırarak fiziksel ve bedensel sağlığını direkt olarak olumlu yönde geliştirebilirsin. Uyguladığın bakım yöntemleriyle cildin çok daha sağlıklı ve genç görünecek; elbette bu durum moralini de yüksekte tutacak. Kulağa oldukça hoş geliyor. Peki, cilt bakım rutini nasıl olmalı? Güzellik merkezlerine yüzlerce lira feda etmeden evde cilt bakımı nasıl yapılır?

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2022 14:00
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2022 14:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Kusursuz bir cilt için güzellik rutini! 5 adımda kusursuz görünüm

Evde cilt bakımı uygulamak kadar cilt tipine uygun doğru bakım yöntemlerini seçmek de oldukça önemlidir. Gün içinde dışarıda toz, güneş ışığı veya ter gibi cildi kirleten durumlardan yaşam rutininizdeki geçim ve ev, aile sorumlulukları, okul ve ders stresi, kaygılar, tedirginlik ve agresif hallere cilt sağlığı üzerinde etki gösteren pek çok detay var maalesef. Günün sonunda, evinde dinlenmeye geçtiğinde veya gece uyumadan önce kendin için cilt bakım rutini oluşturmalısın.

Aynaya baktığında, çektiğin fotoğraflarda kendine gülümseyerek bakabilmek, güzelliğini doyasıya görebilmek için cildine iyi bakman şart. Cildin için verdiğin bu emeğin ve oluşturduğun günlük veya haftalık cilt bakım rutini ardından karşılığını alabileceğine emin olabilirsin. Elbette cilt bakımını temizlik ve arındırma işlemlerine ek olarak dengeli ve sağlıklı beslenme, pozitif ve yapıcı düşünce tarzı, kaygı çalıştırmama gibi olgularla da destek sağlamalısın. Nasıl ki kilo verme sürecinde sadece diyet yeterli değil ve eş zamanlı olarak spor da gerekiyorsa cildini gençleştirmek için de beslenme ve düşünce sisteminde de yenilikler yapman gerekecek. Ki sen cilt bakım rutini nasıl olmalı sorusu hakkında araştırma yapıyorsan bu bilgileri uygulamaya çoktan hazırsın demektir!

Ülkenin en köklü ve güvenilir online çanta satış platformu eçanta editör ekibi olarak senin cildini önemsiyoruz! Mutluluğunu katlayacak öz güvenini yerine getirecek sağlıklı ve pürüzsüz bir görünüm için hem uygulaması kolay hem de farklı cilt tiplerine uygun günlük cilt bakım rutini oluşturma tekniklerini seninle paylaşacak ve ardından cilt yapına göre evde uygulayabileceğin pratik ve doğal cilt maskelerinden örnekler vereceğiz. 

Şimdi dilersen oturduğun koltuğa iyice yerleş, sıcak bir fincan içeceğini yanına al ve tamamen sana özel derlediğimiz günlük cilt bakım rutini nasıl olmalı, cilt bakımı niçin gerekli ve faydaları nelerdir, evde doğal cilt maskesiyle cilt bakımı nasıl yapılır gibi konulara ağırlık verdiğimiz içeriğimizi incelemeye başla. Keyifli okumalar dileriz!

Cilt Bakım Rutini Nasıl Olmalı? 5 Pratik Adımda Kusursuz Görünüm

Fondöteniyle, allığıyla, rimeliyle yoğun bir makyaj yaptın, tenine parfüm sıktın, gün boyu dışarıda kirli havaya ve toza maruz kaldın, bir şeyler atıştırdın, belki toplu taşımaları kullandın, mikroplu yüzeylerden sonra çoğu kez elinle yüzüne dokundun, terledin, bunaldın… Artık evinde ve güvendesin! Rahatladın, üzerini değiştirdin ve yatmaya hazırlanıyorsun. Güzel… Şimdi lütfen sakince banyoya git ve cildin için aşağıda önereceğimiz bakım rutinlerine lütfen kulak ver.

İşte, daha genç, parlak ve canlı bir cilt için her gün düzenli olarak uygulaman gereken evde günlük cilt bakım rutini aşamaları:

1. Adım: Makyajını Cildine Uygun Ürünlerle Çıkar

Tamam kabul, pek çoğumuz en az birkaç kez makyajıyla uyumuştur. Fakat sabah uyandığında o yüzündeki korkunç hali de biliyorsundur.

Görüntünün de ötesinde makyaj malzemeleri gece boyu yenilenmesi gereken cilt yüzeyinde kaldığında tüm gözenekleri tıkar ve sivilce oluşumuna davetiye çıkarır.

Etkili sonuçlar veren bir cilt bakımı rutini için uygulaman gereken ilk adım mutlaka ve mutlaka makyajını çıkarmak.

Her zaman kullandığın, cildinin yapısına uygun, alerjik reaksiyon göstermeyen makyaj temizleyici ürünlerle cildini nazikçe temizleyebilirsin.

Göz çevresi, dudak ve yüz için farklı makyaj temizleyicileri bulunuyor. Bu aşamada tecrübelerinden hareketle sana en uygun ürünleri seçebilirsin.

Bu adımı pas geçerek uyguladığın temizlik, peeling, maske gibi tüm bakım rutinlerinden en düşük düzeyde verim alabileceğini üzülerek hatırlatmak durumundayız…

2. Adım: Cildini Temizle ve Arındır

Makyajını çıkardıktan sonra şimdi cildin tüm temizlik işlemleri için hazır! Unutmamalısın ki, cilt yüzeyi ne kadar temiz olursa uygulanan işlemler bir o kadar verimli olur.

Cildini temizleyerek uyuduğunda gece boyu sebum üretimi en aza indirgenmiş olacağı için sivilce ve siyah nokta oluşumundan bir o kadar kendini korumuş olacaksın.

Peki, cildimi nasıl temizleyebilirim? 

Cilt temizliği için en doğal çözüm bitkisel içerikli sabunlardır. Ayrıca kalitesine güvendiğin ve cildinde alerjik reaksiyon göstermeyen yıkama jellerinden yardım alabilirsin.

Bitkisel içerikli doğal sabun veya kaliteli yüz yıkama jelleri cildin koruyucu tabakasına zarar vermeden gözenekleri derinlemesine temizler.

Cildini temizleme aşamasında 1 kez jel veya sabun ile yıkaman yeterlidir; temizlemek uğruna cildine sert hareketlerden kaçınmalı, nazik olmalısın.

Cildini yıkadıktan sonra kurulamak için kağıt havlu kullanmanı öneririz. El yüz havlusu nemli kaldığı için cilt üzerinde mikrop ve bakteri oluşumuna davetiye çıkarır. Tek kullanımlık kağıt havlularla bu durumu engelleyebilirsin.

Önemli İpucu: Tonik Uygulaması

Eğer cildin akneye meyilli ve yağlı ise siyah nokta karşıtı cilt tonikleri de kullanabilirsin. Bu aşamada yapman gereken temiz bir pamuğa birkaç damla tonik damlatarak cildini nazikçe silmek.

Cildin hassas ve çabuk kızarıp tahriş oluyorsa tonik uygulamadan önce cilt doktoruna başvurmanı tavsiye ederiz.

Cildine çok yoğun kimyasal içerikli ürünler uygulamak istemiyorsan (ki bu durumdan kaçınmalısın zaten) limon suyu veya doğal elma sirkesi ile tonik işlemi gerçekleştirebilirsin. Elma sirkesinin kokusu dakikalar içinde uçacaktır.

Tonik işlemi sivilce ve siyah nokta oluşumunu büyük oranda azaltan ve ciltte detoks etkisi yapan bir uygulamadır.

Peki, hangi sabunlar cilt temizliği için uygun?

Defne sabunu

Keçi sütü sabunu

Eşek sütü sabunu

Lavanta sabunu

Kayısı sabunu

Bıttım sabunu

Zeytinyağı sabunu

Papatya Sabunu

Tarçın Sabunu

Kükürt Sabunu

Vanilya Sabunu

3. Adım: Siyah Nokta ve Sivilce Oluşumuna Karşı Peeling Uygula

Makyajını çıkarıp cildini güzelce temizledikten sonra sıra geldi en önemli adımlardan biri olan peeling uygulamasına.

Peeling, en temel anlamıyla cildi ölü hücrelerden arındırma işlemidir. Cildinin yenilenmesini, daha parlak ve pürüzsüz olmasını istiyorsan peeling işlemini düzenli uygulamalısın.

Peki, peeling nasıl uygulanır? 

Peeling işlemi için ihtiyacın olan kaliteli bir peeling ürünü veya evde zaten var olan doğal malzemeler! Peeling işlemini haftada 2 veya 3 kez uygulayabilirsin.

Eğer cildin hassas ise ve sorunlu veya yağlı bir yapıda değilse ince tanecikli peelingleri nazikçe uygulaman yeterli olacaktır.

Eğer cildin akneye meyilli, yağlı ve siyah nokta oluşumuna meyilli ise cildi soyma özelliği bulunan peelinglerden faydalanabilirsin.

Peeling göz çevresi hariç tüm yüze dairesel hareketlerle uygulanabilir.

Cildi tahriş etmemek adına haftada 3 kezden fazla uygulanmaması tavsiye edilir.

4. Adım: Doğal Malzemelerden Pratik Bir Maske Yap

Cildini güzelce temizledin ve kirden, yağdan arındırdın tebrikler! Şimdi sıra cildin için tamamen doğal malzemelerden oluşan maske uygulamasında.

Cilt maskesi uygulamaktaki amaç cildin temizlenmek kadar beslenmeye de ihtiyaç duymasıdır.

Doğal meyvelerde ve ürünlerde cilt için gerekli olan vitamin ve mineraller bulunur.

Evde cilt maskesi yapmak sandığından çok daha kolay. Karbonat, limon, maden suyu, muz, çilek, yumurta akı, kahve, zeytinyağı, E vitamini serumu, avokado, bal, salatalık, yoğurt, süt gibi evinde bulunabilecek pek çok malzemeden dakikalar içinde cilt maskesi yapabilirsin.

Seçtiğin katı malzemeleri püre haline getirerek masaj yoluyla cildine yedirebilir; içine limon suyu, süt, zeytinyağı, E vitamini serumu, maden suyu gibi sıvı malzemeler karıştırarak macun kıvamı elde edebilirsin.

Göz çevresi haricinde yüzünün tamamına uyguladığın maskeni 15-20 dakika cildinde beklettikten sonra suyla yıkayabilirsin.

Uyguladığın maskesinin cildini beslemesi ve işe yaraması için sabun ve jel gibi ekstra temizlik malzemesi kullanman gerekmiyor.

5. Adım: Cildini ve Göz Kenarlarını Nemlendir

Sağlıklı bir cilt için ister yağlı ister kuru olsun nemlendirici kullanmak elzemdir. 

Cilt gerekli nemi sağlayamadığında da sivilce sorunu ortaya çıkabilir; kırışıklık ve yaşlanma etkilerini hızlandırabilir.

Kış aylarında daha yoğun yüz nemlendiricisi; yaz aylarında ise su bazlı ince nemlendiriciler kullanabilirsin.

Cildin için en uygun nemlendiriciyi bulabilmek adına eczaneden veya cilt doktorundan yardım alabilirsin.

Nemlendiricileri kullanmadan önce cildinin küçük bir bölümünde alerji testi yapmanı tavsiye ederiz.

Güneş kremi her ne kadar yaygın olarak yazın kullanılıyor olsa da kış aylarındaki güneş ışıkları da cilt için zararlıdır.

Bu nedenle yaz kış güneş kremi kullanmayı alışkanlık haline getirmeni öneriyoruz. Kremi sürdükten sonra biraz beklemeli ve cildin iyice bu kremi emmesini sağlamalısın.

Göz çevresi nemlendiricileri oldukça hassas olan bu bölgenin kırışmasını ve yorgun görünümünü önleyecektir. Göz çevresi kremleri hakkında detaylı bilgi için cilt uzmanına veya cilt doktoruna danışmanı tavsiye ederiz.

Cilt Bakım Rutini Oluşturmanın İyi ki diyeceğin faydaları...

Düzenli ve cilt tipine uygun ürünlerle yapılan cilt bakım rutini en başta cildi kirden, yağdan ve bakterilerden arındırır.

Akne, sivilce ve siyah nokta oluşumuna sebebiyet veren sebum birikmesi ve tıkanmış gözenekler doğru cilt bakımı yöntemleriyle ciltten arındırılır, gözeneklerin açılması sağlanır.

Yıpranmış, soluk ve yorgun görünen ciltlerin daha canlı ve parlak görünmesini sağlar; cildi arındırarak dinlendirir.

Cilt bakımı ile yaşlanma belirtileri geciktirilebilir. İnce kırışıklıkların hem oluşumunun önlendiği hem de tedavi edildiği cilt bakımı rutini kendini daha genç hissetmene vesile olacaktır.

Cilt bakımı, cildin ihtiyaç duyduğu ve gün içinde kaybettiği nemi geri kazandırır. Yeteri kadar nemlenen cilt çok daha canlı görünür.

Peeling ve soyma işlemi sayesinde cilt yüzeyindeki lekeler ve sivilce izleri büyük oranda yok olur; peeling işlemi neticesinde cilt üzerindeki ölü derilerden arınabilirsin.

Doğal sabunlar cildi arındırdığı oranda besleme özelliğine de sahiptir.

Cilt renginin koyu olduğunu düşünüyor veya belli bölgelerde kararmalar olduğunu düşünüyorsan cilt bakım rutinlerine renk açıcı doğal formüller de ekleyebilirsin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.