Hava Durumu

Limonun o kısmını sakın çöpe atmayın!

Pek çok hastalıkla başa çıkabilmek için pH düzeyinin iyi olması gerekir ve limonun bu konuda önemli etkileri bulunmaktadır. Araştırmalara görelimonsuyu içmek, doğal bir idrar söktürücü olduğu anlamına gelmektedir. Bağırsakları ve tüm bedeni çalıştırarak detoksifikasyonu sağlamaktadır. Bunun için 1 bardak limon suyu içmek yeterli olmaktadır.

Haber Giriş Tarihi: 30.01.2023 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 30.01.2023 10:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Limonun o kısmını sakın çöpe atmayın!

Vücudunuzda iltihaplanmalar oluyor ve bu durum size acı veriyorsa kesinlikle limonsuyu içmelisiniz. Limon suyu iltihabı yok etmektedir aynı zamanda da tahriş olmuş bölgelerinizi yatıştırmaktadır.

Lif kaynağı açısından önemlidir. Limon suyu içerisinde muzdaki kadar lif bulunur. Eğer cildiniz için bir şeyler arıyorsanız, C vitamini etkisiyle limon oldukça önemli bir yardımcınızdır. Limon karışımıyla hazırlanan cilt temizleyici maskeler önemli etki yaratmaktadır.

Limon suyu çok fazla potasyum içerdiğinden depresyon, kaygı ve unutkanlığı azaltma etkileri bulunana doğal bir ilaçtır. Çok stres altında olduğunuzda C vitamini tüketmek iyidir ve limonun içinde bol miktarda da C vitamini vardır.

EN DEĞERLİ YERİNİ ÇÖPE ATIYORMUŞUZ!

Ancak limonun en değerli yerini bugüne dek çöpe atmışız. Kabuklarından bahsediyoruz. Meğer limon kabukları başlı başına bir mucizeymiş. Binbir çeşit faydası olan limon kabuğunun özellikle ağız ve diş sağlığına katkısı olduğu yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı.

Limon kabuğu diş arasında kalan besin atıklarını temizler ve dişlerin daha parlak gözükmesini sağlar. Diş yüzeyinde enfeksiyon birikmesini önler. Aynı zamanda da diş sararmasının önüne geçerek, diş hastalıklarını engeller. Tükürük bezlerindeki bakterileri azaltarak ağız kokusunu önleyen limon kabuğu; içerdiği asit boğazda balgam etkisi ile virüs ve bakteriyi atar.

Limon kabuğu kan damarlarını genişleterek rahatlatır ve iltihaba karşı savaşır. Bu sayede diz ve eklem ağrılarını yok eder.

Limon kabuğunda mevcut olan diyet lifi, bağırsak fonksiyonlarını ve bağırsak sağlığını korur. Ciltte oluşan lekeleri tümüyle yok eder.

Limon kabuğu, içerisindeki limonen ve salvestrol Q10 sayesinde kanserli hücrelerle savaşmaya yardım eder.

Avustralya’da limon kabuğu ile ilgili yapılan bir çalışma ağız, boğaz ve mide kanserini riskini 40-50 oranında azalttığını ortaya koydu.

Limon bağışıklık sistemini güçlendirerek özellikle kronik hastalıkları önler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.