Hava Durumu

Tıp dünyasını şoka uğratan bebek! İnsanlar onu görmek için akın ediyor

Tıp dünyasını şoka uğratan bebek, annesinin karnından vücudunun yarısı kıllı bir şekilde çıktı. Bebeğin görüntüleri sosyal medyada viral olurken, doktorlar olağandışı bebeği inceliyor.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2022 17:50
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2022 17:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Tıp dünyasını şoka uğratan bebek! İnsanlar onu görmek için akın ediyor

Jam Press'in bildirdiğine göre, doğum olaysız gerçekleşirken, doktorlar bebeğin vücudunun neredeyse yüzde 60'ını kaplayan tüylere sahip olduğunu fark etti. Endişe verici görüntüler, bebeğin sırtının tamamen kıllı olduğunu gösteriyor.

Öte yandan, Hindistan’da gerçekleşen doğumda yerel sağlık personeli başlangıçta bebeğin durumu karşısında hayrete uğradı.

MedlinePlus.gov'a göre, bebek doğumdan sonra Uzman Doktor İkram Hussain'e sevk edilmesinin ardından konjenital melanositik nevüs teşhisi kondu.

İNSANLAR AKIN ETTİ

Doğuştan kıllı nevüs olarak da bilinen konjenital melanositik nevüs doğumdan itibaren vücudun herhangi bir bölgesinde değişken boyutlarda çıkabilen bir ben çeşididir ve üzerinde aşırı kıllanma görülebilir. Çocuğu duyan birçok insan, durumu görebilmek için bebeğin ailesine ulaşmaya çalışırken, konjenital melanositik nevüsün komplikasyonları cilt kanseri riskini artırabilir.

Ayrıca, beyin ve omurilik dokusunda hücrelerin oluşmasına neden olarak baş ağrısı, kusma, nöbet ve hatta beyin tümörlerine neden olabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.