Hava Durumu

Türk kahvesini bir de böyle deneyin! Bu karışımın etkisini görünce elinizden düşmeyecek

Türk kahvesi tadı, kokusu ve vücuda faydalarıyla severek tüketiliyor. Türk kahvesini herkes farklı şekilde içebiliyor. Metabolizmayı ve yağ yakımını hızlandırmak için her gün 1 fincan Türk kahvesi içmeniz öneriliyor. Kahveyi, tarçın ya da tereyağı ile birlikte pişirmek gün boyu tokluk hissi yaratarak kalori alımını engelliyor. Yağ yakımını hızlandıran bu muhteşem Türk kahvesi tarifine mutlaka göz atın.

Haber Giriş Tarihi: 10.11.2022 15:49
Haber Güncellenme Tarihi: 10.11.2022 15:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Türk kahvesini bir de böyle deneyin! Bu karışımın etkisini görünce elinizden düşmeyecek

İş yerinde öğle molasında keyifle içtiğiniz ya da arkadaşlarınızla sohbet ederken içmeyi tercih ettiğiniz Türk kahvesinin zayıflatıcı etkisi ortaya çıktı.

Türk kahvesi spor ve egzersizle desteklendiğinde etkisini arttırır. Özellikle basenleri ve selülitlerdeki yağlanmayı gidermeye yardımcı olan Türk kahvesi, egzersiz öncesi tüketilmesi önerilir.

İçerisindeki kafein sayesinde yağ yakımını kolaylaştıran Türk kahvesini farklı tariflerle de deneyerek kilo verme sürecini hızlandırabilirsiniz. Son zamanlarda zayıflamak isteyenler Türk kahvesini tarçınla birlikte yada tereyağı ile birlikte tüketmeyi tercih ediyor.

TÜRK KAHVESİNİN ZAYIFLAMAYA ETKİSİ

Şekersiz tüketildiğinde kalorisi yok denecek kadar az olan Türk kahvesi, metabolizmanın harekete geçmesini sağlıyor. Özellikle bölgesel yağlar kısa sürede parçalıyor.

'Türk kahvesi içerisinde yüksek miktarda antioksidan barındırdığı için kilo vermeyi hızlandırıyor'

Türk kahvesinin içerisinde bol miktarda kafein bulunur. Bu sayede metabolizmayı hızlandırır. Metabolizmasının yavaş çalışmasından şikayet edenler her gün 1 fincan Türk kahvesi tüketebilir. Kronik bir rahatsızlığınız varsa Türk kahvesini zayıflamak için tüketmeden önce mutlaka bir doktora danışmanız gerekir.

TÜRK KAHVESİNİN VÜCUDA FAYDALARI 

Türk kahvesi vücuda enerji verir, uyanık kalmanızı sağlar.

Düzenli olarak kahve içmek, kalın bağırsak ve kolon kanserini %25, bağırsak kanseri riskini ise %45 oranda azaltır.

Yemekten sonra içilen bir fincan Türk kahvesi, sindirimin rahatlamasını sağlar.

Tür kahvesi şekersiz tüketildiğinde mide ve kilo sorunlarına iyi gelir.

Kolesterolü düşürür, kalp ve damar sağlığını korur.

Depresyon etkilerini azaltır, stresi giderir.

Türk kahvesi hafızayı güçlendirir.

Sosyalleşmeye yardımcı olur.

Türk kahvesi %40 oranında ağrı kesici etkisi sağlar.

TÜRK KAHVESİ VE TEREYAĞI 

Bu ikilinin bir arada pişirmesi kulağa biraz garip geliyor olsa da kahvenin içerisine tereyağı ekleyerek pişirmek gün boyu açlık krizlerini engellemenize yardımcı oluyor. Mideye doygunluk hissi kazandırarak tok tutuyor.

'Tereyağlı kahvede bulunan yüksek miktarda yağ, iştahı azaltarak kilo vermeye yardımcı oluyor'

Ayrıca Türk kahvesini bu şekilde tükettiğinizde egzersiz öncesi vücudunuza enerji depolayabilirsiniz. Türk kahvesini tereyağı ile pişirerek tüketmek metabolizmanın 2 kat hızlı çalışmasına etki ederek yağ yakımını kolaylaştırıyor.

NOT

Kahveye tereyağı eklemek, tek başına hızlı bir kilo kaybı sağlamaz. En iyi sonuçları elde etmek için diyet ve egzersiz yapmanız gerekir.

Cezvenin içerisine 1 fincan su ve kahveyi koyun.Türk kahvesini güzelce pişirin.İçerisine 1 çay kaşığı tereyağı ekleyin.Tereyağı kahvenin içerisinde eriyince bir bardağa koyun.Daha sonra afiyetle tüketin.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.