Hava Durumu

Uykusuzlukla mücadelenin formülü bu bitkide! Mışıl mışıl uyumak için odanıza bir tane koymanız yetiyor...

Uykusuzluk, nüfusun büyük bir bölümünü etkileyen önemli bir sorun. Fakat bu noktada dikkat edilmesi gereken, aynı zamanda yaşam ortamının da bu uyku sürecini nasıl etkilediğinin farkında olabilmek. Uyku uzmanları, bazı bitkilerin uykusuzluk problemiyle mücadele etmenizi kolaylaştırabileceğini belirtiyor.

Haber Giriş Tarihi: 02.02.2023 13:17
Haber Güncellenme Tarihi: 02.02.2023 13:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Uykusuzlukla mücadelenin formülü bu bitkide! Mışıl mışıl uyumak için odanıza bir tane koymanız yetiyor...

Uyku Uzmanı Martin Seeley, çalışmaların, yatak odasında belirli bitkilere sahip olmanın ruh halini ve sağlık üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğini gösterdiğini dile getirdi.

Uykuyu kolaylaştıran özelliklere sahip dört farklı bitkiyi paylaşan Seeley, bu bitkileri odanızda bulundurmanın daha kolay dalmanızı sağlayacağını söyledi.

YASEMİN

Yaseminin, gevşemeye yardımcı olması için esansiyel yağlarda sıklıkla kullanılmasının bir nedeni vardır.

Sadece beyaz çiçekli güzel bir bitki değil, aynı zamanda iyileştirilmiş uyku kalitesi, düşük kaygı ve stres seviyelerini de sağlayan tatlı bir kokusu bulunuyor.

Martin; yasemin bitkisinin bakımının kolay olduğunu ve çok az bakım gerektirdiğini belirtti.

Yüksek kolesterolü düşürüyor! Tükettiğiniz anda etki ediyor…Kolesterol değerlerini en dibe çekiyor! Her lokmasıyla damarları temizleyen mucize besin...Tükettiğiniz anda böbrek taşına neden oluyor! Bu zararını bilmeden tüketiyoruzHerkes aynı hatayı yapıyor! Kulak temizlerken bunu yapmak yüz felci sebebiTeşhisten on yıl önce ortaya çıkıyor! İşte ihmal edilen alzheimer belirtisi…Kuru fasulyeyi böyle pişirdiğinizde şişkinlik yapmıyor! Meğer ustaların yıllardır uyguladığı sır buymuş…

Pencere pervazına veya komodinin üzerine yerleştirilebilecek kadar küçük olan bu çiçekler ve görünümleri kendinizi sakin ve rahat hissetmenize yardımcı olur.

KILIÇ ÇİÇEĞİ

Bakımı kolay olduğu için kılıç çiçeğini büyütmek ideal seçeneklerden biridir. Fakat aynı zamanda farklı etkileriyle de çeşitli yararlar sunuyor.

Doğal bir hava temizleyici görevi görebilen odaya oksijen pompalarlar.

Ayrıca iç mekan havasını filtreler, zehirli kirleticileri ortadan kaldırır ve ruh sağlığını iyileştirdiği de bulunmuştur.

Martin kılıç çiçeklerinin, toluen, trikloretilen, ksilen ve benzen gibi zararlı kimyasalları havadan uzaklaştırdığı bilindiği için daha iyi uyumanıza yardımcı olabileceğini dile getirdi.

Yüksek kolesterolü düşürüyor! Tükettiğiniz anda etki ediyor…Kahvenin içine mutlaka ekleyin! Bilim insanları açıkladı: "Bu yöntem vücuttaki iltihabı söküp atıyor"Oyuncu Evrim Alasya'nın kaprisleri yönetmeni kaçırdı! Evrim Alasya seti birbirine kattı! "Ya o kadın, ya ben"Uykusuzlukla mücadelenin formülü bu bitkide! Mışıl mışıl uyumak için odanıza bir tane koymanız yetiyor...Teşhisten on yıl önce ortaya çıkıyor! İşte ihmal edilen alzheimer belirtisi…Bu kişiler asla kahve içmemeli! Birçok hastalığa temel hazırlıyor...

Yüksek nem genellikle küf ve toz akarlarının ortaya çıkma olasılığını artırabilir, bu da nefesinizi etkileyebilir ve gece uykusuz kalmanıza neden olabilir.

Kılıç çiçeği ise buna bağlı olarak ortaya çıkan kirli havayı ortadan kaldırarak daha rahat bir uyku çekmenizi sağlar.

ALOE VERA

Aloe vera bitkisinin bilinen birçok özelliği bulunuyor.

Ancak akıllı bitki, yatak odasına oksijen salarak daha iyi bir gece uykusu çekmenize de yardımcı olabilir.

Martin Seeley, aloe veranın NASA araştırmasında hava temizleme için en iyi bitkilerden biri seçildiğini belirtti.

Tükettiğiniz anda böbrek taşına neden oluyor! Bu zararını bilmeden tüketiyoruzHem cildi hem kemikleri gençleştiriyor! Kolajen deposu o besinle yaşlılık nedir bilmeyeceksinizKuru fasulyeyi böyle pişirdiğinizde şişkinlik yapmıyor! Meğer ustaların yıllardır uyguladığı sır buymuş…Bu tohum 200'den fazla hastalığın şifacısı! Düzenli olarak tükettiğinizde...Bu karışımı içen iğne ipliğe dönüyor! İşte karın yağlarını alev alev yakan mucize karışım…“Şişkinlik” sandığınız his kanser olabilir! Dikkat bu kişilerde 13 kat fazla görülüyor…

Aloe vera aynı zamanda çok az bakım gerektiren bir bitkidir ve fazla suya veya güneş ışığına hiç ihtiyaç duymaz.

LAVANTA

Yasemin gibi, lavanta da genellikle rahatlama ve uyku ile ilişkilendirilen bir kokudur.

Bu nedenle odanızda bir bitkiye sahip olmanın daha fazla rahat hissetmenize yardımcı olması şaşırtıcı değildir.

Martin; lavantanın kan basıncınızı, kalp atış hızınızı ve stres seviyenizi düşürdüğü bilimsel olarak kanıtlandığını dile getirdi.

Ayrıca bu çiçeğin, akşamları kaygıyla mücadele edenler için de en ideal seçeneklerden biri olduğunu belirtti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.