Hava Durumu

Yeni kararı duyurdular! Haftada 4 gün çalışacaklar...

Belçika’da hükümet, isteyen çalışanların haftada dört gün çalışmasına olanak tanıyan reform paketini onayladı. Alınan kararla, çalışanların mesai saatleri dışında e-posta ve mesajları da görmezden gelebilecekleri belirtildi.

Haber Giriş Tarihi: 16.02.2022 11:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.02.2022 11:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yeni kararı duyurdular! Haftada 4 gün çalışacaklar...

Belçika’da hükümet, çalışanların günü katı bir işgücü piyasasına esneklik getirmeyi amaçlayan yeni bir anlaşmayı kabul etmesinden sonra haftada dört gün çalışabileceğini duyurdu.

Ülkedeki yedi partili koalisyon hükümetinin anlaşmaya varmasının ardından konuşan Başbakan Alexander De Croo, corona virüs pandemisinin insanları daha esnek çalışmaya, özel ve çalışma hayatlarını birleştirmeye zorladığını söylerken, “Bu durum yeni çalışma yöntemlerine yol açtı" dedi.

Alınan kararla birlikte çalışanların mesai saatleri dışında e-posta ve mesajları da görmezden gelebileceklerine karar verildiği belirtildi.

Hükümet kanadından yapılan açıklamada, isteyen işçilerin, aynı ücrete haftada bir gün daha az çalışmak üzere, sendikaların kabul etmesi halinde günde en fazla 8 saat yerine 10 saate kadar çalışabilecekleri aktarıldı.

Kararla birlikte, Belçikalıların bir hafta boyunca daha fazla ve bir sonraki haftadan daha az çalışmayı seçebilecekleri vurgulanırken, bunun da örneğin ortak ebeveynlik gibi durumlarda, insanların iş-özel hayatlarını daha iyi yönetmelerine olanak tanıyacağı vurgulandı.

İNGİLTERE DE DÖRT GÜN PLANINI AÇIKLAMIŞTI

Kısa süre önce İngiltere de, dört günlük çalışma haftası deneme planlarını açıklamıştı. Teknoloji şirketi Panasonic yakın zamanda çalışanlar için isteğe bağlı dört günlük bir çalışma haftası başlatmıştı.

İzlanda'da da 2015'ten 2019'a kadar süren araştırmada, çalışanların dört gün çalıştıklarında beş güne kıyasla daha mutlu, daha sağlıklı ve daha üretken olduklarını gösteren bir deneme gerçekleştirmişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.