Hava Durumu

Yumurta kabuğunu sakın çöpe atmayın! İşte şaşırtıcı yararları...

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan yumurta herkes tarafından sevilerek tüketilmekte. Hem haşlaması hem de tavada kızartılarak yapılan yumurtanın inanılmaz faydaları bulunmakta. Yumurtaları kırdıktan sonra kabuğunu çöpe atıyorsanız acilen bu alışkanlığınızdan vazgeçmelisiniz. Yumurtanın kabuğunu bu şekilde kullanarak evdeki bitkilerinizi canlandırıp güzel görünmesini sağlayın. İşte yumurta kabuğu ile çiçek coşturan tarifi...

Haber Giriş Tarihi: 25.11.2022 11:02
Haber Güncellenme Tarihi: 25.11.2022 11:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.webursa.com
Yumurta kabuğunu sakın çöpe atmayın! İşte şaşırtıcı yararları...

Ev hanımlarının pencere önlerinde veya da balkonda renk renk yetiştirdiği çiçeklerin bakımı oldukça zordur. Eğer düzenli olarak bakım yapılmazsa çiçekler küser ve bir zaman sonra solar. Bu durumda yapmanız gereken bu yöntemi uygulamak. Yumurtanın kabuğunu çöpe atıyorsanız bir daha sakın atmayın. Bu tarif ile çiçekleriniz canlanacak ve kokuları evinizin her tarafını yayacak. 

BİTKİLERİNİZİN HIZLI BÜYÜMESİNİ İSTİYORSANIZ MUTLAKA DENEYİN

Evde çiçek yetiştirme oldukça zaman ve önem isteyen bir iştir. Bir alıştınız mı daha da bırakamazsınız. Ev hanımlarının renk renk yetiştirdiği, saksılarda enfes meyve ve sebze büyütenler evde bulunan her ürün ile bitkilerini beslemeye çalışırlar. Ancak bazen bu uygulamalar kötü sonuçlanabilir ve çiçekleriniz solabilir. Bizde böyle bir hataya düşmemeniz için uzmanların önerdiği ve deneyenler tarafından fayda gördüğü çiçek coşturan tarifi ile geldik. Yumurtanın kabuğu ile çiçeklerinizin rengi açılacak ve kokusu her yere yayılacak.

YUMURTA KABUĞU İLE ÇİÇEK ÇOŞTURMA TARİFİ

Peki yumurta kabuğu çiçeklere nasıl verilir? Faydaları nelerdir? Çiçeklerinizin ve bitkilerinizin hızlı büyümesini, canlı bir görünüm kazanmasını istiyorsanız bu formüllerden birini mutlaka denemelisiniz.

YUMURTA KABUĞU ÇİÇEKLERE NASIL VERİLİR?

Yumurta kabuğu içeriğinde bulundurduğu vitamin ve minerallerle bitkilere birçok fayda sağlar. Ancak biz yumurta kabuğunu özellikle iç mekan bitkilerinin toprak karışımı içerisine direk olarak uygulanmasını tavsiye etmiyoruz. Yumurta kabuğunun iç yüzeyinde yer alan zar temizlenmediği takdirde ne yazık ki kök çürümesine neden olabilirsiniz. Yine yumurta kabuğunun dışında yer alan bazı kalıtlarda aynı şekilde toprak mikroorganizmasını bozabilir. Bu da bitkinizde çeşitli hastalıkların uyanmasına neden olabilir.

Yumurta kabuğunun kullanım nedeni olarak kalsiyum ihtiyacından bahsedilir. Fakat kalsiyum sağlamak isterken gözden kaçırılan noktalar nedeniyle bitkimizi kaybedebiliriz. Bundan dolayı yumurta kabuklarını daha çok kompostlarınızın içerisine dahil etmeniz daha olumlu sonuç almanızı sağlayacaktır.

YUMURTA KABUĞU VE KAHVENİN MUCİZEVİ ETKİSİ

Yumurta kabuklarını birçok kişi gibi siz de düşünmeden çöpe gönderiyorsunuz değil mi? Fakat bu çöpe atılan yumurta kabukları, kahve çekirdekleriyle birleşince bitkileriniz için doğal bir ilaç hazırlanmış olacaksınız.

12 adet yumurta kabuğunu sudan geçirin ve kahve çekirdekleriyle (bir kase) birlikte blender'dan geçirin. Karışım pürüzsüz bir hal alana kadar karıştırmaya devam edin. Blender'ın içine az bir miktar su ilave edip son bir kez daha blender'dan geçirin. Hazırladığınız karışımı bitkilerin toprağına eşit şekilde paylaştırın. Bu sayede hem bitkileriniz canlanacak hem de haşereler topraktan uzaklaşacaklardır. Yumurta kabukları doğrudan toprağa kalsiyum sağlar. Kısa sürede bitkileriniz daha güçlü bir hal alacaklardır.

HANGİ ÇİÇEKLERE UYGULAMALIYIZ?

Özellikle orkide, ficus türleri, yaprak güzeli (kolyos), şeflera gibi bitkilerinize uygulama yapabilirsiniz.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.